Motivation

Jag är helt ..
Jag kan bara inte sätta igång med att plugga på mitt fysikprov som är väldigt snart upcoming. Det är helt enkelt hopplöst. Det funkar inte att ha en 150-poängskurs med en bok på 450 sidor som man ska plugga in till ett prov på 4½ timme. Det är helt enkelt inte humant. Och ja, jag vet. På universitet blir det ännu värre. Men just nu är det helt klart mer än jag klarar av! När man vet att man har saker att göra har man dessutom inte samvete att unna sig sådan "lyx" som träning, vilket gör att man i slutet av dagen känner sig totalt värdelös. Ska nog se till att få mig en liten promenad innan jag lägger mig.
Vi har iallafall skrivit klart vår projektrapport idag, vilket innebär att projektarbetet är så gott som färdigt! Måste ändå sägas att det är en börda mindre på ens axlar, även om jag har haft svårt för att ta projektarbetet särskilt seriöst hela tiden.
Imorgon är det dessutom Valborg och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra. Ingen kan egentligen riktigt med att ha "för" kul, eftersom ingen pluggtid får förslösas. Eller vad vet jag, det går ju inte så himla bra här borta ändå.
Min syster var för övrigt världens bästa och hade bakat kladdkaka för att gratta mitt körkort! Tror att det är något av det bästa som finns faktiskt. Lägger upp mitt favoritrecept, världens bästa faktiskt, lite senare.
Kom att tänka på en gammal favoritlåt för några år sedan. Enormt fin tycker iallafall jag. Väcker minnen gör den också.
Taking Back Sunday – New American Classic
Nu ska jag nog ändå ut och njuta lite av vårluften. Det måste väl ändå också vara fysik någonstans?

Segt

Piiiiiinsamt dålig uppdatering på sista tiden. Verkligen.
Det är bara helt galet fullt upp med allting just nu! Skolan speedar mer än vanligt, datum bokas upp och jag har ÄNTLIGEN tagit KÖRKORT! Tror ändå att lyckotoppen är nådd rätt rejält där. Om inte annat för att det är en sak mindre i världen att tänka på.
Studenten närmar sig dessutom med stormsteg och jag blir mer och mer livrädd för varje dag som går. Men självklart är det inte utan ganska mycket förväntan. Min balklänning är på fixning, jag letar febrilt efter studentklänning (någon som har några tips?) och jag har ännu inte lärt mig att i mina balskor.
Plus att jag är uppe för länge..
Imorgon ska det skrivas en fem sidor lång projektrapport, om jag så ska behöva sitta i skolan tills det mörknar. Men klar måste den bli, annars kommer jag aldrig kunna koncentrera mig på mitt livs stora kärlek; Fysik B.
Wish me luck...

Ingen kickar...

HAHA!
Någon ska kicka ut mig på en fotbollsplan imorgon. Tror att det är världshistoriens hittills största skämt. Jag är ungefär lika många mil som det är till Australien från att vara Zlatan. Totalt värdelös alltså. Ska även för första gången i mitt liv utöva denna läskiga sport i ett par traditionsenliga fotbollsskor, hur man nu springer i sådana?
Jag tror att det kan bli en scen värd att beskåda..
Har blivit pinsamt medveten om att en svensk vårsol har sina för- och nackdelar. Fördelen är att man faktiskt känner att man lever för första gången på månader. Nackdelen är (åtminstone om man har någon form av nordiskt(?) pigment) att man gärna får lite färg av den där solen. Och då menar jag inte typ snygg sommarbrun, utan någon blandning mellan grisrosa och jordgubbsröd.
Kul.
Lagade jättegod mat till middag idag!

Skinkstroganoff med chilipeppar och jordnötter


Du behöver:
400 g skinkschnitzel, fläskstek eller picnicbog. (Fungerar säkert med qorn(?) eller liknande vegetariskt)
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 nypa cayennpeppar
1 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk fruktsocker
1 tsk soja
10 cm purjolök
Jordnötter att strö över
3 dl basmatiris
4 port sallad

Tillagning

1. Strimla köttet. Stek köttet i rapsoljan och tillsätt sedan vitlök, purjolök och kryddor. Strö över mjöl och häll sedan i matlagningsgrädden. 

2. Tillsätt fruktsocker och soja och låt puttra cirka 10 minuter. Späd med vatten om det behövs. Servera med basmatiris, sallad och strö över jordnötter.

VÅR

Pinsamt dålig uppdatering, fy skäms på mig!
Har genomlidit högskoleprovet i helgen och resultatet visade att det faktiskt var värt det!
Nu står jag dock med dilemmat att mitt högskoleprov är mer värt än mina betyg kommer att vara. Är det en farlig situation på något sätt?
ÄNTLIGEN är det vår dessutom! När jag gick hemifrån imorse var det en minusgrad. Nu tror jag det är uppe i runt 16 och det känns liksom som att livet börjar om på nytt på något sätt, eller vad säger ni?
Skolan har dragit igång igen idag, även om lektionerna idag knappt har känts som något att kalla vettiga. Imorgon blir det nog värre, men en rolig grej idag var att min fysiklärare uppmuntrade mig med att det positiva med att ta studenten är att man slipper läsa fysik B! Fattar ni? T.o.m. hon fattar hur jävligt det är? Helt underbar människa det där.
Det största problemet med det här med att ta studenten måste ju vara att ingenting liksom klaffar. Det finns jättemycket man vill göra, varav det mesta kostar ganska mycket pengar. Pengar som man inte har och därmed måste tjäna. Tjäna pengar gör man genom att jobba, men på vilket jobb när det inte finns något? GAH! Hatar finanskriser och lågkonja och allt vad fint det heter.
För övrigt har jag ett litet problem när det kommer till shopping; jag suktar efter ett par vita converse, men efter att verkligen varenda fjortis (och alla andra också för den delen) redan har övertagit den grejen så vet jag liksom inte om det är kul att satsa på? Vita är alltid klassiskt och snyggt, men är det verkligen kul att lägga ut 700 på ett par skor som hela stan springer runt med? Vad tycker ni? Är det något att satsa 2/3 studiebidrag på? Egentligen?
Jag borde kanske ta tag i min fysikläxa nu. 
Kanske..
Hoppas att alla andra kan sitta ute och njuta av solen nu, själv har det begränsats lite här borta...
Ja/nej?

Kalldusch

Jag är hemma igen.
Tyvärr måste jag säga. Borta är bra och hemma är faktiskt sällan bäst.
Jag har haft fyra helt fantastiska dagar och verkligen kopplat bort allting. Att komma tillbaka känns faktiskt tungt på riktigt. Rom är en helt fantastisk stad och uttrycket att man "känner historiens vingslag" passar nog inte bättre någonstans. Kulinariskt var det väl inte så himla mycket nytt, men jag måste tipsa om en sak som nog är något av det godaste jag vet:
På italienska kallas det antipasti och är helt enkelt smårätter som man äter som förrätt. Det här är nog det godaste, parmaskinka och olika sorters ost, men även oliver, kapris mm är helt underbart gott! Synd bara att det är så dyrt, det blir ju ingen vardagsmat precis..
Nu hade jag tänkt komma ikapp mina serier jag har missat! 
Cio

Departure

Nu åker jag snart och det ska bli så galet bra!
Och nej, jag är inte en sån där ball typ som åker till Prag med "79 andra balla treor" för att kröka, äta kass mat och vara allmänt dekadent i fem dagar. Iväg kommer jag dock ändå och jag tvivlar på att det kommer att bli sämre.
Mina andra balla treor har även ordnat ett livsfarligt studentflak, vilket jag nu funderar på att banga, till förmån för något way häftigare.
Hursomhelst, jag ska vara borta fem dagar, sedan kommer jag hem och har bara en dag att gosa med världens bästa E, innan jag ska skriva prov en hel dag. 
Jag hatar verkligen högskoleprovet egentligen. Visst, det är lite spännande sådär, men har man väl lärt sig hur det går till så är det inte så jäkla fancy. Det leder bara till ytterligare ångest, för tänk om man bara höjer sig med ett steg. Hur ska det gå för en i framtiden då?
Nej, tacka vet jag att samma dag inleds med kul kampanj. Alltid något som gör det hela lite lättare. På kvällen måste det nog dessutom firas.
Sova var det ja,
arrividerci, ciao bella, nu ska jag leva la dolce vita:)

Frihet!

Jag har äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN lämnat in mitt projektarbete! Det är så skönt och jag känner äntligen att jag kan slappna av på riktigt. Religionsarbetet är ju också klart och inlämnat, så nu kan man faktiskt ha gott samvete.
Har idag även haft kampanj på tågstationen, vilket faktiskt var ganska roligt. Snart blir det iväg på middag och styrelsemöte med min kära styrelse<3 Ska bli extremt trevligt faktiskt.
Har även i veckan fått reda på att min planerade studentklänning hade blivit taken. Jag kan faktiskt inte riktigt med att med berått mod gå och köpa samma klänning som en kompis. Det känns en aning fånigt. Med andra ord har jag ytterligare ett problem att tackla! Det är så svårt det där, har man väl hittat en så har man fastnat. Men så länge man är ute och letar är det totalt omöjligt att hitta någonting! Några tips på fina klänningar just nu?
Nu måste jag promenera iväg och träffa mina buddies, ha en trevlig påsk!

RSS 2.0