Varför?

Just nu blir jag bara ledsen! 
Hade köpt/fått nya, jättefina lakan med röda och vita rutor på. Eftersom jag tyckte att det röda borde ju inte färga av sig när det är vita rutor på så körde jag naturligtvis med det vita lakanet..
Resultatet är nu att jag har ett ljusrosa lakan samt ett påslakan med röda och ljust rosa rutor! Blir så fruktansvärt besviken.. Vet inte vad man ska göra just nu riktigt, får väl bleka lakanet i klorin eller något. Vad man gör med resten har jag ingen aning om... Typiskt.
Sådant borde man väl kunna lämna tillbaka om man inte får rätt på det?

Sjuk

Tesen om att kroppen kan hålla sig frisk så länge man är stressad och håller tillbaka allt tills man slappnar av stämmer verkligen. Efter att ha pluggat fysik nästan konstant tre dagar i sträck och därefter skrivit prov i 3½ timma så gav min kropp upp och strejkade. Har känt att något har varit på gång hela veckan, men först nu när man tilläts slappna av bröt det ut på riktigt och feberskakandet var ett faktum...
Under en dag hemma kan man därför se 10 avsnitt av Scrubs på raken, dricka så mycket att man får ont i magen samt må dåligt över att det är fint väder för första gången på veckor just när man måste sitta inne. Underbart!
Idag har jag ju faktiskt ledig dag men jag tror knappast att det blir någon skola för min del imorgon heller. Har bara två lektioner, varav den ena går ut på eget arbete som jag lyckligtvis skickade hem igår. Får väl se om jag orkar skriva på det. Inlämning på tisdag så det är väl säkrast... Religionsläraren är inte att leka med.
Igår innan jag klappade ihop totalt hittade jag faktiskt något som skulle kunna vara en potentiell studentklänning! Den är inte helt vit, men samtidigt så vet jag inte om man orkar bry sig om det. Jag tycker den är väldigt fin iallafall. Måste bara bestämma mig för om jag tycker att den är för genomskinlig.
Idag vet jag att det blir annan mat, men någon dag måste jag verkligen göra den här pajen, för den är verkligen världens godaste! Vegetarisk och klimatsmart är den också:)
Grekisk ost- och grönsakspaj

Ingredienser

Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 squash, ca 300 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
1 tsk timjan
3 tomater
150 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
20 kärnfria oliver (gröna är godast)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. (Jättelätt om man har matberedare, men det går för hand också)
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min.
Strimla squashen, skala och skiva löken och skala och finhacka vitlöken.
Fräs squash, lök och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt timjan. Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna. Skär osten i tärningar. Lägg tomater och ost ovanpå grönsaksfräset.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över. Strö på oliverna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggsmeten har stelnat. Akta så att inte pajskalet bränner, isåfall kan man lägga lite folie över så får det ingen direkt värme på sig men äggsmeten gräddas.
Servera med tex bönsallad med tomater, bönor, rödlök och vinäger och olivolja.

Slut

Efter att ha pluggat så gott som konstant tre dagar i rad är jag verkligen helt utmattad.
Jag vet ärligt talat inte om jag har lärt mig så mycket nytt, men jag hoppas att jag åtminstone kan tänkas komma ihåg en tredjedel av allt kursen går ut på.
Så nu sitter man här med huvudvärk till följd av syrebrist efter att ha suttit inne så gott som hela dagen.
Om man hade några som helst planer på att gå ut och gå så ruinerades dem ju totalt bara genom att titta ut genom fönstret..
Hursomhelst, nu får det gå som det går och jag orkar inte bry mig så mycket mer om det. Fysik har aldrig varit mitt ämne, jag har gjort vad jag kunnat utifrån de senaste dagarnas förutsättningar och jag sätter ärligt talat ingen prestige i att kunna härleda Lenz lag. Eller någon annan lag heller för den delen.
Dessutom, nu när jag vet att "friheten" hägrar så vet jag faktiskt inte ens vad man borde göra för att fira att det äntligen är över? 
Några förslag?
Man kanske ändå borde repetera några halveringstidsformler till...

Idioter

Idioter,

varför finns det inga kvoter

för idioter?

Markus Krunegård – Idioter


Countdown

Om tre dagar börjar livet igen på riktigt.
Sitter här med fysiken och det går verkligen något fruktansvärt segt. Att repetera saker man inte jobbat med på ett år och sedan förväntas komma ihåg alla smådetaljer är helt enkelt omöjligt. Att boken dessutom är mastodonttjock gör ju inte precis saken bättre...
För att hålla min disciplin uppe använder jag därför min stereo istället för spotify, vilket lett till att jag nu lyssnat igenom en skiva av tre av ett samlingsalbum med Ted Gärdestad...
På onsdag 13.00 kommer jag däremot att vara världens lyckligaste människa ungefär. Då kan himlen kasta ner ungefär vad som helst på mig, för jag kommer att vara färdig med allt vad betygsatt Fysik B heter och därefter aldrig mer läsa fysik igen. Förstår ni varför jag verkligen inte vill läsa på Chalmers!?
Så som sagt, efter onsdag kommer jag återigen vara kontaktbar på riktigt. Tills dess så, jaa. Får väl se hur mycket man klarar att hålla sig ifrån allt vad datorer heter.
Men nu är min paustid slut, så åter till arbetet!

RSS 2.0