Snö

Jag kommer aldrig att bli någon stor bloggare(-erska?). Inte i den här takten iallafall. Men det kanske inte gör någonting. När jag startade den var det någon form av tanke att det skulle vara en matblogg, nuförtiden blir det allt mindre av den varan. (Även om surdegen är på g igen!) Dels för att jag inte har någon kamera, vilket gör det mycket tråkigare att lägga upp recept och liknande (och jag är för lat för att fixa fram familjens systemkamera), dels för att jag inte alltid orkar/hinner uppdatera. Numera känns det mer som att bloggen, eller ska jag säga bloggarna? Har blivit ett sätt att hålla koll på vad folk gör nuförtiden. Med en vän i varje hörn av jorden (det känns som det iaf) så är det svårt att släppa taget helt, samtidigt som det också är svårt att se någon leva en vardag man själv inte längre ingår i. Jag vet att det är för mycket datortid för mig, men det beror nog mycket på någon form av separationsångest.
Mina två fasta veckor på skolan lider mot sitt slut och på onsdag är jag tillbaka i telefonsamtal-klockan-sju-på-morgonen-träsket. Och jag erkänner, det var lite vemodigt att säga "hejdå" till en av mina klasser idag, trots att jag vet att chansen att vi stöter ihop igen är ganska stor. Det är lustigt hur snabbt man kommer in i rutiner och mönster och fäster sig vid saker och ting.
Något revolutionerande är att jag för en gångs skull befinner mig i någon form av julstämning och det är bara första advent. De senaste åren har den känslan knappt ens infunnit sig på julafton. Jag antar att jag för en gångs skull har ro att känna in det hela, utan matteprov eller labrapportsinlämningar hängande över huvudet. Det positiva med mitt "jobb" just nu är faktiskt just att när jag går hem så kan jag eventuellt vara frustrerad över något som hänt under dagen, men sedan behöver jag inte fundera mer över det. När jag väl kommit hem kräver det inte längre något av mig.

Biggest loser

Okej, såhär är det. Jag har alltid varit svag för Andreas Johnsons musik, så när Biggest Loser Sverige drog igång och jag kände igen rösten i theme-sången blev jag överlycklig! I programmet hör man bara en liten bit av refrängen. Tänkte därför dela med mig av resten av låten som är riktigt trevlig!


För övrigt är det ändå lite tråkigt att programmet är slut nu. Kan inte påstå att jag har följt det slaviskt, men när jag idag såg finalen på tv4 play så kändes det ändå ganska häftigt. Vinnaren som gått ner 75,5 kg måste ju ha en helt sanslös drivkraft och en vilja av stål. Tänk om man bara hade hälften av det.





fancy some crunch

Alltså, vem fan kom på det här med crunchy müsli? Det är liksom bara så äckligt gott. Jag och kombinationen havregryn, socker och knaprigt är olugnt alltså. Tur att man kan det här med självbehärskning.
Eller aah..
Hehe

Framtid

Det är läskigt vad tiden bara rullar på snabbt. Det är snart december och den 9 känns verkligen som ett ödesdatum eftersom det är då man får antagningsbeskeden till universitet och högskolor. Skulle jag komma in på någon läkarlinje skulle jag nog egentligen bli ganska chockad. Det känns ju mest som något man gått och pratat om. Men att det plötsligt skulle kunna bli verklighet har jag liksom inte greppat. Och mest rädd är jag nog över att det ska gå som med filosofin, att orken att faktiskt läsa inte ska infinna sig. Samtidigt som jag gärna skulle åka utomlands, bara resa, jobba, au pair eller vad som helst, så hade det också varit ganska skönt att bara komma igång med något, så att man slipper bestämma sig för vad man ska göra annars.
Det känns som att det har blivit en norm att resa efter gymnasiet. Man ska ta den obligatoriska trippen till Australien, parta med alla tusen svenskar du lika gärna kunde festat med på hemmaplan, och lära dig surfa på någon blåsig och något mulen strand. Gör man inte det har man liksom inte tagit vara på den "fria" tid man har här och nu. Om ett par år är det för sent för att göra någonting. 
Men ännu har jag 17 dagar kvar att bara leva i nuet, fram tills dess kan jag ändå inte göra något åt någonting.
Btw, imorgon blir det Harry Potter, ska bli awesome! Jag har varit ett freak redan från början, trogen medlem på www.hogwarts.nu ända fram till the bitter end. Imorgon blir det första delen av sista. Intressant.

Over and out

Jag har nu jobbat så gott som konstant tre dagar i rad. Har snittat 16 arbetstimmar per dygn och min enda lediga tid har gått åt till att sova. Ena halvan av dagen har jag jobbat i skolan, och andra halvan, samt kvällen har jag serverat. Nu hänger mitt huvud knappt ihop och mina fötter ska vi inte tala om efter att ha varit på benen konstant mellan halv tre och ett. Trots detta har jag kvar tillräckligt med hjärnkapacitet kvar för att konstatera detta:
Jag tycker att det är ordentligt roligt att servera, vilket antagligen är anledningen till att jag tänker fortsätta,även efter att idag ha fått min lönespec. Summan av kardemumman är att det är dåligt betalt. Och att jag blir chockad när jag hör folk runtomkring mig säga "jag vill jobba som servitris resten av livet. När folk undrar om jag inte vill avancera och starta företag inom branschen när jag blir äldre brukar jag svara undvikande på frågan".
Faktumet är, jag springer benen av mig och får blåsor under fötterna på dåliga arbetstider och med ordentligt dåligt betalt, eller med andra ord, minimilön. 
Jag vet att jag inte är utbildad inom området och att jag därför knappt har rätt att klaga, samt att jag gör det frivilligt. Men vad jag egentligen vill komma fram till är att jag är så fruktansvärt glad att jag gör det här, eftersom det bara ökar min sporre till att förverkliga mina drömmar, orka kämpa och verkligen genomföra en högre utbildning. Det lönar sig i slutändan, antingen i pengar eller i intellektuell stimulans. Och om inte annat, vem gråter inte hellre i en porsche än en volkswagen?

Stress

Vill bara be om ursäkt i förväg för att jag de kommande tre dagarna inte kommer att ha någon tid till övers för någonting i princip. Ska jobba i snitt 14-15 timmar per dag de närmaste dagarna. Håll mest tummarna för att jag överlever och skicka något uppmuntrande sms om ni får lust.
XX

500 miles

Jag orkar bara inte iväg och träna. 
Tänk kombon; bak-trött(?) kan man säga så? Det är kallt, mörkt ute, jag måste cykla dit och jag är dessutom hungrig eller något liknande. Jag hade helst bara stannat i min varma, mjuka säng med mitt nya nummer av cosmo och en kopp te. Eller ännu bättre, varm choklad... Menmen.


Lägger upp helgens pepp-låt, bara för att få mig själv på lite bättre humör. Och för att jag inte fick den i bilen på vägen hem från Stockholm igår! (Med argumentet att "på hemvägen taggar man inte, och det är här en tagg-låt")'

Slutkörd

De senaste dagarna har varit minst sagt fullspäckade. Känns som att jag har varit igång 24/7 sedan i torsdags. Det började med att jag skulle jobba på skolan till tolv på torsdagen för att sedan åka till stan och vara på mitt "serveringsställe" klockan fyra. Grejen var bara att det tydligen krisade på skolan, så de behövde mig fram till tre... Det hela ledde till att jag fick cykla hem på lunchen för att hämta mina serveringskläder, tillbaka till skolan och ha min sista lektion för att sedan åka in till stan och fortsätta med nästa jobb. Där blev jag inte färdig förrän halv tolv och kom därför hem, genomblöt och kalastrött vid kvart i ett. Väl hemma insåg jag att ajg inte packat för min Stockholmsresa.. Det blev därför till att vara uppe ytterligare en timme...
Tidigt upp nästa morgon och bli hämtad med inhyrd minibuss av mina kära MUFare för en lång färd mot den kungliga hufvudstaden. På vägen dit demolerade vi bakluckan, vaskade en plånbok och parkerade på en av gamla stans troligtvis minsta gator.. Efter ett besök med obligatorisk guidning på riksdagen blev det inkvartering på MUF Nackas lokal och vi sjönk ganska snabbt ihop till en film med hämtmat. Trots detta blev kvällen ganska sen och jag fick ytterligare en natt med en sovtimmessnitt på fem timmar...
Nästa dag upp tidigt, iväg till hotellet där MUF Stockholm hade sin årliga höstutbildning. Dagen var riktigt lyckad, många intressanta föreläsare, mycket skratt och en hel del intriger. 
Även banketten/middagen på kvällen var en trevlig tillställning, även om det ska erkännas att Norra Älvsborg är SÅ mycket bättre på party än stockholmarna är.. 
Efter ytterligare en natt med för lite sömn är jag nu hemma, dyngtrött och blickar fram mot en lång vecka med mycket jobb och dubbla varianter av arbete ett flertal dagar. Måste erkänna att jag inte hoppas på att de ringer från skolan imorgon, även om jag kan behöva pengarna efter alla helgens utgifter..

1,2,3,4,fem

Dagen har varit bra faktiskt. Klassen jag hade var över lag riktigt mysig och att få höra ett "kan inte vi ha dig som vikarie igen?" följt av ett par tindrande förväntansfulla ögon värmer en faktiskt i hjärtat. Även om det är bitvis stökigt och man kanske bara vill be ungen man sagt till 25 gånger på tio minuter att dra dit pepparn växer, så är det ändå himla mysigt när de ber en att i slutet av dagen läsa i deras "jättespännande" högläsningsbok. Plötsligt har man alla elevers uppmärksamhet, tom de som varit stökigast under hela dagen sitter tysta och lyssnar andlöst på vad som ska hända på nästa blad.
Imorgon och resten av veckan blir det dock tillbaka till min kära... högstadieskola och det känns faktiskt rätt skönt att veta redan nu att jag är så gott som fullbokad med jobb under tre veckor framöver. Och på fredag bär det av till Stockholm. Det kommer nog att bli riktigt trevligt!
Delar med mig av min absoluta favoritlåt för tillfället. Jag tror att det här är något av det bästa Håkan gjort. Lyckoruset efter lördagens konsert består nog faktiskt. Så även min hesa hals. Men när den här låten spelades tror jag att jag närmast stod andlös.

22.54

Just nu har jag nog bästa magkänslan, (även om jag har ont i magen). Jag lägger ner filosofin och det känns så galet bra. Nu ska jag bara koncentrera mig på att jobba så mycket det går och typ, försöka komma fram till vad jag borde göra med mitt liv. Nej, förlåt. Stryk det där. Jag hatar ordet borde. Jag ska komma fram till vad jag vill göra med mitt liv, inte vad någon annan tycker eller förväntar sig. 
Sådetså!
Imorgon ska jag få en liten femteklass i Gråbo, det blir nog rätt spännande men jag måste gå upp brutalt tidigt. Känns rätt tungt. Hoppas inte att de ringer från högstadiet och ber mig jobba. Hatar att säga nej, känns aldrig bra liksom.
Godnatt.

Hemtenta

Sitter här med min hemtenta i filosofi, även min första tenta på universitetsnivå. Och jag erkänner, trots att jag har gått på prov-proffsskolan så är jag nervös, eftersom jag är ganska övertygad om att man bör ha en annan nivå på språket när man skriver grejer här. Dessutom är filosofi ett så luddigt ämne, det är ständigt "å ena sidan, å andra sidan" och man kommer egentligen aldrig fram till några riktiga svar... Är i princip färdig med första frågan, har fyra kvar att svara på.. Tänkte sätta mig in lite Platons huvud nu, kan ju bli intressant. Om någon har några åsikter om idévärlden, så shoot. Jag är öppen för förslag!

<3

Jag går inte isär när jag går med dig.

Äpplepaj

Världens bästa äpplepaj kommer här! Receptet är till för ca 8 personer, så man kan halvera receptet om man vill ha en mindre paj.
250 g margarin/smör
6½ dl vetemjöl
2 dl socker + 1/4 tsk salt
3/4 tsk bakpulver
2-3 lager äpplen (ca 1 kilo)
3 msn socker
3/4-1 tsk kanel
Smält smöret och låt det svalna av. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i det smälta smöret och arbeta ihop degen. Tumma ut 2/3 av degen i en liten långpanna och lägg 2-3 lager skivade äpplen varvade med kanel och socker ovanpå degen. Smula över den sista tredjedelen av pajdegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 200-225 graders ugnsvärme ca 30 minuter.

RSS 2.0