Yes!

Jag klarade av gårdagskvällen så gott som galant! Jag krossade inga glas, tappade inga tallrikar och gjorde inga betydande rödvinsfläckar på de vita dukarna. Kvällens största tabbe var troligtvis när jag skulle öppna en champagneflaska med resultatet att jag sprutade ner mig själv. Men det kan ju knappast ses som en tabbe egentligen, säger väl mest något om min personlighet haha. Äkta skumpa ska det vara, annars kan det va!
Nu sitter jag mest med fetångest. Lämnar hemmet några dagar framöver och när jag kommer hem väntar en avskedsmiddag, en Håkankonsert och en hemtenta. Och det är där, mina vänner, som mina sömnproblem snart kommer att komma in i bilden. Jag har ingen koll över huvudtaget och det är jag vet inte hur många-hundra sidor som ska innefattas på denna uppgift. Det blir min första tenta på universitetsnivå och jag orkar bara inte misslyckas eftersom det skulle innebära att jag har två tentor liggande efter mig. (Fuckup från GU)
Nu tänkte jag därför dränka mina sorger i världens bästa äpplepaj (äppelpaj?) Tänkte dela med mig av receptet sedan, det är bara beeeezztt.

Servitris

Shitshitshitshit
Jag ska jobba som serveringspersonal ikväll!
Nu snackar vi dessutom inte mammas kompis andra bröllop, utan vi snackar seriös, officiell tillställning i fina lokaler i stan. ÅNGEST.
Om jag bara tappar en tallrik så kommer jag att vara ganska nöjd med kvällen, typ.
Eller inte.
Iiiiih!

Avstånd

Förlåt för dålig uppdatering. 
Eller ja, eftersom ingen har sagt något om det gissar jag på att det inte har saknats alltför mycket.
Har ingen direkt inspiration till att skriva något just nu, men tänkte dedikera ett inlägg, eller en video/låt till min bästa vän på andra sidan jordklotet.
Ibland är det rätt tungt.


Körigt värre

Idag råkade eleverna troligtvis ut för århundradets grinigaste vikarie. Jag kan ju förvisso inte påstå att de gjorde något för att förbättra situationen, så det var väl ganska ömsesidigt.
Jag hade, i vanlig ordning, vaknat av mig själv kvart över sju ifall de skulle ringa in mig. När de inte gjorde detta bedömde jag helt enkelt att jag kunde sova en stund till, varefter jag tjugo minuter senare vaknar av en ringande mobil och ett "har du fått i dig din frukost än?" 
Efter att ha flåsat ett snabbt nej fick jag springa runt i huset för att klara av duschning, frukost, få med pennor och annat som jag skulle ha med mig. Tackochlov fick jag skjuts till skolan och hann faktiskt i tid. Detta trots att jag hade exakt en halvtimme på mig mellan telefonsamtalet och att min lektion skulle börja.
En snabb frukost innebär dock att man inte hinner vänta på 4 dl te att svalna till lämplig dricktemperatur, samt att man inte heller hinner vakna ordentligt. Med andra ord tog jag mig igenom hela första lektionen med en fruktansvärd huvudvärk som knappt märkbart lindrades av en panikkopp te i lärarrummet på första rasten. Trots att jag närmast bönade och bad eleverna om att vara tysta, om inte annat för min huvudvärks skull, så var det omöjligt.
Efter 1,5 timme till insåg jag att det var dags för ipren. Sista lektionen var jag som en helt ny människa och faktiskt ganska glad och trevlig.
Det är lustigt faktiskt, när man har hela klassen så är killarna sanslöst bråkiga, springer runt, tramsar, kastar saker, låter mm. Tjejerna också förvisso, men det är (tyvärr?) i vanlig ordning killarna man hör mest. Hursomhelst. När alla tjejer i klassen förflyttat sig ut till diverse grupprum så är killarna så fruktansvärt lugna. Det är nästan knäpptyst i klassrummet och arbetsro är i princip bara förnamnet. Är det så viktigt för killarna att höras/synas/imponera på tjejerna i de här lägena, eller vad är det egentligen frågan om? Hursomhelst fick det som sagt även mig ganska harmonisk och de fick t.o.m. beröm när de gick hem.
Nu är jag hemma och helt galet trött. Ska dessutom träna sedan, isch, hann inte raka mina ben i morse=dåligt för tennisshorts. Illa.
Fantastiskt spännande uppdatering av min dag, men jag vet inte vad man annars gör i en blogg. Eller jo! Jag gjorde världens godaste frukost igår, tänkte lägga upp det här lite senare, så fort min råtta till lillasyster talat om var kameran befinner sig:)
Puss på er

HP

Åt helvete med högskoleprovet.
Jag säger bara det.
Sjukt svårt den här gången, stressigt, konstiga uppgifter etc. Plus att jag har glömt en del matteformler från gymnasiet. Dessutom satt jag i en iskall sal där de dessutom var tvungna att släcka hälften av alla lamporna för att ljuset fladdrade. Usch.
Komplettera med konstant regn utomhus och iskall väta så fort man hade rast så har vi en fullständigt usel dag.
Ska trösta mig med att inte göra någonting.

Money, money, money

Skönt att veta att man precis lagt ytterligare 200 kronor på kurslitteratur. Jag kommer att använda boken under två veckor, så jag hoppas verkligen att det finns en andrahandsmarknad. Fast det gör det med största sannolikhet, Göteborgs Universitet verkar ju ha använt sig av samma litteratur ungefär de senaste 20 åren eller något, att döma av utgivningsåren på böckerna...
Bättre saker är att Håkan Hellströms nya skiva "Två steg från paradise" nu ligger på min iPod, dvs lättillgänglig!
Imorgon är det dessutom högskoleprovet. Jag har fått veta att de har bytt sal för mig och den nya är inget vidare kul att skriva ett sådant prov i. Men man har ju inte direkt något att säga till om..
Är för en gångs skull lite nervös, för det vore ju sjukt pinsamt om jag skrev sämre på det här provet än jag gjort innan? Skulle verkligen vilja bevisa att jag har kapacitet till 2.0, samtidigt som jag vet att det alltid är diagrammen och logiken som spökar till det för mig. Hursomhelst. Jag tycker faktiskt att högskoleprovet är ganska roligt, om än tröttsamt efter en hel dag... Hoppas bara att jag sover bättre inatt, jag sa ju att det är värdelöst att försöka sova bra efter att ha sett en otillfredsställande film!?
För övrigt tror jag att nästa vecka och veckan därpå kommer att bli grymma! TGIF!

Dagis

Idag har jag vickat på dagis, vilket var grymt kul, även om jag var helt galet trött när jag kom hem.
Barnen var över lag jättegulliga, särskilt en som jag blev helt kär i.
Nu har jag dessutom sett på "Remember me" med Rpatz. och slutet sög. Nu är jag arg och otillfredsställd. Dåligt inför att sova alltså..
Godnatt

Onsdag

Var alldeles för trött igår kväll för att lägga upp min shopping, så därför kommer det nu istället.
På bilden ser den ganska tråkig ut, men jag blev helt kär i den här tröjan från Zara. Snyggt klassisk, fin med antingen jeans eller svarta byxor till och ett par stövlar. I like. Dessutom är det lite angora i, så den är sådär jättemjuk och mysig.
Idag har jag haft en sanslöst hektisk dag. Hade ca 40 min på mig imorse, från att jag vaknade av min ringande telefon, till att jag skulle vara på skolan. Därefter vidare på gruppdiskussion med filosofin, där jag faktiskt ace-ade temat på vår  fråga, trots att jag inte läst igenom texten innan.
Sedan åkte jag hem till min älskade grabb och bakade scones och hade mysigt i största allmänhet. Samt fight med lillebror..
Sammantaget en riktigt bra dag trots allt! 
Nu är jag inte alls sugen på att sova, men med tanke på att min telefon kan ringa om åtta timmar och jag blir grinig av sömnbrist, så är det kanske lugnast så...
X

GRR!

Just nu är jag mentalt nerbruten.
Och förbannad.
Nej, jag har inte gått hem i ösregn och varit tvungen att byta kläder och jag har inte blivit nertryckt av chefen på jobbet jag inte har.
Jag har däremot varit och provat kläder.
Utgångsläget är ungefär såhär: jag är en relativt kort (?) tjej som normalt sett ligger runt storlek 38 men har några extrakilon som förvisso stör mig något enormt och som ibland gör att det krävs storlek 40, särskilt byxor och kjolar. Till saken hör att, även om min självbild skriker något helt annat, så skulle jag inte betraktas som tjock. Jag tror faktiskt inte att någon relativt normal människa skulle observera mig som det på stan iallafall. Vidare så befinner sig de extrakilon jag har på lår/rumpa, dvs där extrakilon ska lägga sig om man är tjej. Jag är kurvig, men inte heller detta något rent extremt. Men ja, jag vet att jag har relativt breda höfter och en rumpa i stil med Beyonce, om än inte i samma fitnessgrad. 
Någon modetidning påstod att modet äntligen börjar svänga från "size zero" till att vara mer anpassat för kvinnliga former.
Bullshit
Gå in på vilken svensk klädkedja som helst och prova kläder och du går därifrån med ett självförtroende i botten samt en oförändrad plånbok. Jag är normalt sett egentligen inte en storlek 40, det märks när jag faktiskt provar byxor och inser att de är alldeles för stora i midjan. Om jag ens kommer så långt dvs, eftersom de flesta sätter stopp innan de kommit halvvägs över låren. 
Jag blir så förbannad. 
Hela det här inlägget är en enda lång klyscha, det vanligaste gnällämnet, jag kommer inte i kläder. Men det är helt ärligt sant. Jag provade även en klänning på HM i storlek 40 som förvisso var tight i modellen men som ändå borde passa mig. Trots detta sitter den som ett korvskinn och jag tycker själv att jag ser ut som en av 90-talets tecknade barnseriers geléklumpar. Blobber? Hette de så?
Jag ska inte behöva gå runt i tights för att jag inte kommer i andra byxor eller att de sitter för obekvämt. Inte heller ska jag behöva leta reda på någon svindyr märkesaffär där de har saker som är "anpassade för kvinnliga former", men där ett par byxor kostar 1000 kronor och uppåt. Den senaste trenden med jeggings är inte min grej, men visst, jag fattar poängen, de får man åtminstone på sig, tack vare all stretch. 

Jag vet att jag inte är ensam om det här problemet, så varför ska det vara så jävla svårt att ändra på en nedåtgående spiral som bara blir värre och värre? I storbritannien och USA, där mycket mode och design kommer ifrån, är dessutom merparten av människorna djävulskt feta och man får nästan känslan av att vara anorektisk i jämförelse.
Någon gång måste det ju bli ändring på det här, men när?



PS: Trots detta lyckades jag få med mig något hem. Kikar ni in senare får ni se vad! DS

Hösthat

Okej,
om det är någon som inte har uppsnappat att jag hatar hösten, samt också varför, så kan jag idag ge er ett lysande exempel på detta. Mina damer och herrar, titta ut genom fönstret och skåda, svenskt höstrusk.
Det är kallt, det blåser utav bara fan och om man någonsin haft en vilja att gå ut så är den som bortblåst, eller bortregnad om ni hellre vill det.
Jag hade nästan, märk väl nästan, charmats av klara, något kyliga höstdagar med sol på himlen och röda löv på marken. Men nej, jag är inte så lättlurad. Vips så är det där igen: kall, blöt, äcklig höst som man ska stå ut med i två månader. Såvida inte vädret hoppar över nästa djävulskap, vinter och låter det vara regnigt och kallt fram till maj istället.
Och nej. Argumentet "Men det är så mysigt att sitta inne och dricka te" håller inte. Det höll inte förra året och det gör det inte i år heller. Har aldrig gjort.
Jag hatar kyla, att ha mycket kläder på mig, att behöva byta(!) kläder för att de har blivit blöta.
Så;
om någon vill göra mig glad, fortsätt med koldioxidutsläppen så att det blir varmt och skönt i Sverige, alternativt ge mig en enkelbiljett dit det är varmt och be mig inte att komma tillbaka förrän i början av juli.
Tack på förhand.

PS: För er som inte snappade upp det från förra inlägget, alternativt skrivit kommentarer om detta: Ja, jag rekommenderar, eller nej, befaller er, att se The Phantom of the Opera om ni inte har gjort det. Maffigast är det naturligtvis att se den på riktigt på en opera/teater, men filmen fungerar ganska bra ändå. Det viktigaste är musiken, som är helt fantastisk, även om den kan se lite inklippt ut i filmen. Är man dessutom ett fan av snygga män av typen Gerard Butler så får man inte missa denna film! DS.

Fantomen

Tänkte se om jag kan lyckas få min pojkvän lika såld som jag på "The Phantom of the Opera". Svårt att nå upp till min nivå kanske, men ändå värt ett försök.
Tror ni att jag lyckas?
Update:
"Jag är glad att jag har sett den". Jag antar (och hoppas) att det är ett någorlunda godkänt betyg. Om inte, så blev det iallafall en grymt mysig kväll! Nu ska jag sova. Nattinatt

Dagens

Tänkte att jag skulle lägga upp dagens "To do-list" här, så att jag inte kan smita liksom. Känns ju rätt värdelöst om man lägger upp något på bloggen och sedan misslyckas. Alltså:
  • Träna x
  • Städa huset
  • Plugga filosofi
  • Fredagsfika
  • (Titta på utbildningar)
Får se hur detta kommer att gå. Jag måste liksom känna att jag gör något vettigt idag också.
Btw, trist när ingen kommenterar. Jag vet att det mesta är rätt ointressant, men ändå:)
Update: Träningen gick grymt bra. Det var jag och pensionärerna som vanligt. Man känner verkligen hur medelåldern sjunker 20 år samma sekund man kliver in. Gött.

Kändisträff

Idag har jag, tillsammans med mina kära MUF-buddies träffat Blondinbella på en klädaffär i stan. Jag måste erkänna att hela grejen kändes mest pinsam och vad ska man säga, err, opersonlig. Inte för att jag hade väntat mig något annat, men även om det ju var fräckt att träffa en sådan celebritet så kände jag nog ändå efteråt att det var något jag kunde klarat mig utan. Men vad är livet utan lite händelser här och där, så jag ångrar mig inte. Synd bara att det alltid blir så stressat, kort som ska tas, autografer som ska skrivas. Självklart blir det opersonligt.
However. Idag har jag verkligen hattat runt hur mycket som helst. Åkt fram och tillbaka till Göteborg två gånger om och har hunnit med både kändisträffar, filosofidiskussioner på universitetsnivå samt eftertänksamt fikaprat.

Måste ändå säga att filosofin börjar bli mer och mer intressant, även om det är trögt att läsa alla sidor i böckerna. Tappar man bort sig och halkar efter så är det ordentligt tungt att ta sig ur det träsket igen. Hursomhelst, äntligen börjar vi diskutera spännande frågor, såsom
"Är framtiden och det förflutna verkligt?"
"Vad innebär det egentligen att tiden går?"
och "Vad gjorde Gud innan skapelsen?"
Äntligen börjar jag få tillbaka känslan av "Sofies värld".
Skönt.

Barndomsminnen=hallongrottor

Okejokej, i helgen bakade jag något jag inte gjort på flera år, men som jag minns så otroligt tydligt från när man var liten, dvs hallongrottor. Jag vet egentligen inte varför, men det är ett sådant där minne man har, av att stå och baka med mamma, gärna en lördagsmorgon. I helgen återupplivade jag det hela och fick ett fantastiskt gott resultat!
Du behöver:

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör eller margarin

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt
Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare (bäst, annars för hand, t.ex. hacka ihop det med en kniv och sedan med fingrarna)
Låt degen vila en stund i kylen, eller strunta i det, beroende på hur lätt du vill ha den att jobba med, lättare efter kylen.
Forma degen till valnötsstora bollar och lägg i muffinsformar på plåt.
Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter och låt kallna på galler.

Tycker man att det blev för många att äta upp går de jättebra att frysa in, det blir näästan bara ännu godare!

Ge mig lite rutiner, please?

Jag längtar dödligt mycket efter att ha ett fast schema att följa, samt bestämda läxor som ska göras, som man sedan kan kryssa i lite snyggt i sin kalender när det är färdigt. Ungefär såhär:
  • Göra matteläxa x
  • Skriv klart svenska filmanalys x
  • Träna tyska verb
  • TRÄNA
  • Läs Astrids konstiga engelskahäfte
Mitt liv just nu ser ut såhär:
  • Se om skolan ringer klockan kvart över sju
  • Läs så många sidor filosofi du kan, du har ungefär 200 att ta igen och de hundra du har läst ska gärna läsas fler gånger, varsågod, sätt igång, du blir aldrig klar!
  • Träna när du pallar och inte har träningsvärk efter förra gången du tränade för fem dagar sedan..
Var? kära vänner, VAR kan jag sätta mina efterlängtade kryss?

Tur att det finns kaffe, mitt huvud skulle nog tryckt på stäng av-knappen annars.
Kika in senare så ska jag visa vad förnågot trevligt som bakades i helgen förresten!

Håkan Hellström

Häromdagen diskuterade jag och min vän Linn vårt sedan flera år tillbaka gemensamma "intresse"; Håkan Hellström. Diskussionen började kring den nya skivan, tog vägen via skivomslag och flöt vidare till spelningar och huruvida man skulle gå på konserten i Scandinavium i november. Jag som fått biljetter i studentpresent av min underbara syster blev då, var och är helt lyrisk, varpå jag får frågan från Linn "Blir du fortfarande helt till dig av Håkan?" En fråga som uppenbarligen förväntade sig ett nekande svar, men jag kan inte annat än att svara ja.

Jag vet inte om det beror på en dröm eller nostalgi kring den känslostorm musiken rev upp i mig för några år sedan, eller om det är att låtarna framkallar nästan lika mycket känslor hos mig än idag. Men ja, jag skulle nog vilja påstå att euforin finns där fortfarande. Jag stutsar runt som på LSD så fort "Ramlar" spelas. På en fest, på stan, wherever, whenever och jag gråter fortfarande till "vi två, sjutton år" och "Nu kan du få mig så lätt". Håkan Hellström är och förblir min tonårsperiod, högstadietid, personliga utveckling, kalla det vad ni vill. Det kommer aldrig att tas ifrån mig.
Just nu sitter jag mest och väntar på den nya skivan, "2 steg från paradise" som släpps om fyra dagar. Av de två låtar jag hittills hört kan jag konstatera att jag saknar den där desperationen från tidigare skivor som man alltid levt sig in i, som inte heller infann sig i förra skivan, "För sent för edelweiss". Trots detta så lyckades även denna skiva leta sig in i mitt hjärta och för alltid etsa sig fast kopplade till minnen av promenader upp till skansen kronan och kyliga vårmorgnar i Haga under en tidig gymnasieperiod.
Håkan må ha gått till stabilt familjeliv, vilket även hörs i hans låtar och även om jag knappast kan känna igen mig i det hela och kan sakna det som var, så kan jag ändå inte låta bli att tycka om det.
Håkan Hellström är, har alltid varit och kommer alltid att vara Håkan med mig.

Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt



Comfort zone

Idag har jag träffat mina vänner.
Och nu snackar jag om mina riktiga vänner, de jag vet att jag kan lita på i ur och i skur. Som jag gråtit med, skrattat med och druckit oändligt många koppar kaffe med. Människor som känner mig så gott som utan och innan, som inte kräver att man visar upp någon fasad. 
När plötsligt ens tillvaro inte längre har några fasta hörnstolpar och det där med relationer, bekantskaper och vänskap mest flyter runt, utan att veta vem man ska prata med eller vem man kan lita på,
då känns det fruktansvärt skönt att veta att det faktiskt finns några som är gjutna i cement, oavsett vad som händer. 
Ni är helt enkelt bäst, ni vet vilka ni är.

Är ett jobb bara ett jobb?

Efter att ha jobbat ett antal dagar som vikarie på den lokala högstadieskolan har jag nu börjat fundera lite. Hur mycket måste man älska sitt jobb för att kunna ta sig igenom vilka dagar som helst och fortfarande ha sugen kvar att gå tillbaka morgonen därpå? Och hur mycket måste man hata det för att kunna koppla bort allting så fort man kommit utanför arbetsplatsens fyra väggar?
Varje dag stöter jag på olika klasser, ibland samma klass flera gånger per dag, ibland olika allihop. Nivån på stökighet, ambitioner och ljud varierar något enormt mellan de olika klasserna, men hur jävligt det än kan vara så stänger jag av det hela så fort jag kommer hem. Nästan iallafall.
Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här. Kanske ställer jag mig främst frågan, hur länge orkar man med en arbetsplats där man inte får någon som helst respekt, ingen som egentligen lyssnar på en och där ens drivkraft och energi till att lära ut, omedelbart läggs på att istället behöva sära på kids som kastar linjaler eller staplar stolar på hög? Jag tycker verkligen synd om de som väljer läraryrket, kommer till skolorna med en passion för sitt ämne och verkligen vill förmedla något. Men möts av inget annat än platt fall.
Var tog ordet respekt vägen i vårt samhälle idag?
Det handlar inte bara om skolorna, samma sak med trasiga busskurer, brott som begås etc. Det fattas en grundläggande respekt för varandra, ditt och mitt och för allt vad samhället erbjuder.
Jag låter som en moralkärring 65+, men det är verkligen inget annat än dagens sanning.



....

Dålig dag.
Nej förlåt,
låt mig rätta mig själv:
Riktigt jävla värdelös skitdag.
Godnatt

Dåliga saker

  • Att jobba som vikarie innebär att du måste gå och lägga dig tidigt, eftersom det finns en potentiell chans att de ringer dig kvart över sju på morgonen och vill ha dig på skolan klockan åtta.
  • Det är kallt ute
  • Det är kallt ute=man måste ha en massa kläder på sig=ingen ser att just jag är solbränd
  • Jag saknar Emma
  • Jag saknar rudebeckare i största allmänhet
  • Jag borde sova
  • Det är kallt i mitt rum
Godnatt

RSS 2.0