Kravall

Äntligen får jag lite space till att göra ingenting. Eller ja, okej. Jag packar faktiskt. 
Hela veckan har varit fullspäckad, både med plugg och diverse trevliga möten av olika slag. Igår var vi ett helt gäng med tjejer, plus David och tränade. Det var verkligen riktigt kul, motivationen blir en helt annan när man har några runtomkring sig. Går inte direkt att klena då.. Sedan gick jag och Sara hem till henne och förstörde det hela med att äta överbliven prinsesstårta.. Inte det bästa kanske, men en helt grym tjejkväll. Löv it.
Efter att ha sovit lite dåligt några dagar i rad är jag dock rätt trött nu, men ikväll är det kravall, vilket kommer att bli helt grymt, så inga sura miner här inte. För er oinvigda så är Kravall detsamma som KRAV på overALL.. Alltså, en stor fest för alla fakulteter där alla har sina overaller på sig. Våra är ju dock inte klara än. Har köpt material till min läkarfrack, som är vår overall (dvs en omsydd läkarrock, samt grönt OP-ställ under), och vi har invigning på torsdag, så jag är rädd att jagfår lägga lite tid i helgen på att faktiskt sy. Helgen som jag för övrigt faktiskt ska spendera HEMMA. Åh vad skönt det ska bli att komma hem ändå. Även om det faktiskt inte är särskilt många som är hemma när jag väl kommer... Alla befinner ju sig på andra sidan jorden, förutom min älskade Emma som äntligen kommit hem.
Min packning går inget vidare. Eller alltså. Jag kan inte komma på några grejer att ta med hem? Jag behöver ju knappast bli av med saker här, snarare få med mer hit? Så jag vet inte riktigt vad jag ska packa ner. Hittills är det cellbiologin och grejerna till fracken haha. Känns stabilt. Imorgon blir det tidig buss från stan, begriper inte hur jag ska orka. Men det löser sig.

Söndag

Det behöver inte sägas så mycket mer än att gårdagskvällen blev precis så fantastisk som jag hoppats och önskat. Efter en något kaotisk (men mycket trevlig) fördrink, med folk som väntade på bussar, tjejer som aldrig blev klara och saker som glömdes kvar, så blev vi plötsligt upphämtade av en vit limousin tack vare Saras baldejt. Det var bland det galnaste jag varit med om, men det kändes sjukt lyxigt. 
Väl framme på konsert och kongress var det mingel till MF-körens vackra stämmor, varefter vi skulle leta upp våra bordsplaceringar. Och vi var ett flertal som inte stod med någonstans. Så efter en stunds väntan hade de dukat upp ett bord till, lite vid sidan av, där vi fick sitta, själva förvisso, men trots allt kompenserade av kontinuerlig påfyllning i glasen. Efter en jättegod trerätters middag och en del spex av varierande kvalité (mestadels hög), så var det dags att röja undan borden och bereda för dans. Det blev några klassiska danser ändå, även om jag missade varje tillfälle till vals. Men det blev ändå något försök till foxtrot och något annat. Rörde på oss gjorde vi iallafall. Därefter var det klassiska slut och det gick över till ett annat liveband som spelade rockklassiker. Inte alla gånger det bästa att dansa till, men jag fann en utmärkt buggkavaljer som gjorde kvällen riktigt fartfylld. 
Lite action måste ju också klämmas in, vilket blev i form av att brandlarmet gick någonstans runt klockan två. 300 pers fick stå ute i 15 minus och tränga ihop sig så gott det gick, och gentlemännen lämnade över sina kavajer till bättre behövande (damer). Efter kanske tjugo minuter hade även brandkåren kontrollerat att det bara var rökmaskinerna som spökat och vi fick gå in igen. Sista timmen flög iväg och plötsligt flöt dansgolvet runt till "Stad i ljus", varefter kvällen blev tyst. Äntligen fick jag uppleva detta också.
Innan hemgång bjöds det på sjuka exempel på att världen är läskigt liten, och jag har ytterligare ett sommarsällskap säkrat. 
När taxin hem skulle beställas åt fem personer blev det en stor chock när kvällens andra "limousin" dök upp. Förvisso inte lika lyxig, men ändå.
Väl hemma bedrev jag och Sara lite tjejsnack över ett gäng mackor och visade våra konstnärliga skills i korridorens allmäna utrymmen.
Vad är väl en bal på slottet,
om inte alldeles, alldeles underbar?
Bortskämda studenter
Min husgranne David
Kvällens baldejt, David nummer 2?
Bästa brudarna, snyggast i Linkan

BAL!

Idag kommer att bli en helt grym dag!
Vilken minut som helst kommer Sara och Louise hit så att vi kan göra oss iordning för balen som hålls för alla på hälsouniversitet ikväll. Vi ska först se till att fixa lite hår och smink och senare kommer även våra baldejter och ett par till för lite fördrink helt enkelt. Sedan bär det av in till stan. Ska bli riktigt kul! Jag älskar ju att klä upp mig på riktigt, lite mer seriösa tillställningar sådär. Eller ja, jag tycker det är så himla snyggt med killar i smoking! Haha. Hursomhelst.
Jag kör på en svart klänning idag, mammas förråd av gamla klänningar är perfekt, jag kommer i de flesta iaf haha. Klänningen jag hade på studentbalen är inte riktigt i skick för att användas idag, måste tvätta den och lite så, så det fick bli svart.
Bilder kommer senare:)

Motivation

Nollningsveckorna gör en sanslöst bortskämd.
Efter två veckor med aktiviteter varje dag så blir det faktiskt ganska platt fall när vardagen infinner sig, med "vanliga torsdagar", då man faktiskt sitter hemma själv och måste plugga. Igår var jag på ost- och vinkväll med IFMSA, som håller i en massa olika föreningar här på universitet. Kvällen innan det, i tisdags, var jag och tjejerna på bio och såg "Trassel" (Animerad Disney-film, yes. Helt underbar) och i måndags satt jag förvisso hemma själv och var bitter över alla hjärtans dag, men då kom jag åtminstone hem sent efter skolan. Idag har jag varit hemma sedan fem, inte fått särskilt mycket gjort. Ingen motivation till att läsa om etiska principer eller DNA-translation. Jag vet att helgen kommer att bli jätterolig och att även veckan som kommer bär med sig en hel del trevligt, kravall och en tur hem på fredag. Trots detta så är det väldigt svårt att motivera sig till att läsa långa stycken med text, som bara känns halvt rimliga och förståeliga, särskilt när man vet att man förr eller senare måste prestera på riktigt. Hittills har det känts som en kul grej, och trots att jag vet att det här nog är vad jag vill, så är det en sådan konstig tanke att det är såhär mitt liv kommer att se ut fem och ett halvt år framöver.
Imorgon ska min grupp hålla i ett seminarium om hälsa, dvs vi ska organisera de andra grupperna samt vara huvudansvariga för att allt rullar på som det ska. Själva ska vi ha en tipspromenad om folkhälsa. Efter det är det slut. Då ska jag och Leo gå och gymma, jag ska leta böcker på biblioteket och sedan vet jag ärligt talat inte vad som händer. Ingen är taggad på utgång dagen innan balen, och resten av folket ska åka hem typ. Får se om det går att organisera en filmkväll, annars får jag väl sitta hemma med min cellbiologi..

Alla hjärtans

Idag var jag nära på att köpa rosor åt mig själv, eller unna mig själv middag ute. Efter att alla i kretsen blivit upptagna med dejter, middagar etc, så känner man sig plötsligt väldigt ensam. Att gå hem i x antal minusgrader, utan att ha ätit på för många timmar, trött i huvudet, uppgiven etc, och veta att man kommer hem till ett behov av att själv handla, laga mat och sedan äta själv. Det är inte min definition av en bra alla hjärtans dag. Så kände jag mig alltså ensammast i världen, ända tills jag kommer hem, öppnar min postbox och tar ut ett kuvert med snirklig handstil. Tänkte att det är väl någon form av föreningsbrev där det är gamla damer som sitter och skriver adresser, istället för att sitta hemma som andra pensionärer. Att dagen efter öppningen blev väldigt mycket bättre efter att ha öppnat och funnit ett Alla hjärtans dag-kort från mormor, behöver nog inte förtydligas. Skulle nog vilja påstå att hon är bäst.
Så nu sitter jag åter ensam, har ätit för mycket mat, i ett försök att kompensera för dagens underskott (det har enbart resulterat i ett  fruktansvärt illamående) och jag pluggar cellbiologi.  Eller okej, jag erkänner. Jag har inte börjat än. Är väl dags för det nu. Genetiska koder är ju alltid kul, eller ja.. DNA, RNA och annat med konstiga namn. Behöver jag säga att motivationen inte är på topp?

<3

Efter att ha haft min familj här i helgen börjar lugnet lägga sig. Det har varit otroligt skönt att ha (minst sagt) välbekanta människor omkring sig och inte behöva fundera så mycket. Och att saknaden får krypa tillbaka lite. Nu är jag dock ensam igen i mitt rum som numera, efter några vändor till IKEA, känns mycket mer hemtrevligt. Det finns mer att stöka ner med, men också mer att knyta an till.
Veckan som kommer kommer att bli rätt varierad. Hoppas på att kunna hälsa på min vän Marcus på tisdag, i övrigt är det plugg som gäller. Bal på lördag som sagt.
Har egentligen inte så mycket att skriva. Om någon skulle vara sugen på att komma upp så finns det numera en luftmadrass att sova på:)

FIFA?

Jag har aldrig riktigt förstått fascinationen för TV-spel, även om jag själv också kan tycka att det är underhållande ibland. Men att se mina korridorskillar spela FIFA och skrika så att det hörs över hela korridoren, då blir jag mest imponerad, om än också väldigt road! Och ja, de är äldre än jag. :P
Saker fortsätter att rulla på. Idag har jag först haft föreläsningar mellan halv nio och kvart över tre, följt av en timmes transportsträcka till nästa föreläsning mellan fyra och sex.. Idag pratade vi nämligen om "grundläggande"biokemi, och nu var det värre än kovalenta bindningar. Ordet Orbitaler var förut bara ett ord för mig, numera är det ett ångestmoment. Och ja, Shelly(?), jag vill också ha kemi-Jessica i fickan. Att ta upp när man känner för det. Om man så vill fråga något eller bara höra en berättelse om Emilia..
Vad har mer hänt sen sist (igår?). Just det! Jag har fixat biljett till balen nästa vecka! Ska bli riktigt roligt. Vi kallar det glamour i studentvardagen. En trerätters middag inklämd bland alla matlådor. Hoppas bara att jag lyckas få till min outfit, min "vanliga" balklänning blev lite utdömd för tillfället och tiden att fixa den finns inte riktigt. Men det blir säkert bra ändå.
Dessutom kommer min familj upp i helgen!!!!1111 Har saknat min syster dödligt mycket, och okejdå, mamma och pappa med. Ska därför också förhoppningsvis få upp gardiner i helgen. Vore schysst för hemtrevnadskänslan. Måste fixa min skrivbordsstol imrogon också. Den var ju passande nog redan trasig när jag tog över rummet...
Imorgon blir det korridormiddag vilket jag tror kommer att bli sjukt trevligt. Måste bara ta mig igenom basgruppsmötet om överviktiga barn först:)
X
Medsex (Förhoppningsvis jag om några månader. Tvivlar på att de vill ha mig dock:P)

Rutiner

Haha, guess what? Jag har faktiskt pluggat idag, på riktigt! Först hade jag möte med min basgrupp för att planera inför fredagens seminarium. Sedan satt jag en stund på biblioteket varefter jag lunchade med lite folk. Sedan fuskade jag och Sara och utforskade Linköping och dess semle-utbud och jag lovar att vi hittade det bästa direkt. Tror att det kan ha varit mitt livs godaste köpe-semla. Fantastiskt. Vi såg på Simpsons the Movie också haha! Men sedan gick jag hem rätt tidigt och sedan dess har jag mest suttit och pluggat, förutom när jag lagade middag då. Temat för dagen har varit dels överviktiga barn men också cellbiologi i form av grundläggande gymnasiekemi med protein, fett och kolhydraters kemiska sammansättning. Jag började skämmas lite när jag knappt kom ihåg vad kovalenta bindningar var. Har nästan inte fått det klart för mig än. Men det rullar framåt. Skönt att komma in lite i det man faktiskt ska göra, och så har jag en sån sjukt mysig studentkorridor! Var bara tvungen att säga det.
Nattinatt

Fini

Så var nollningen är slut och vi benämns inte längre som nollan. Vi är numera ettan och faddrarna får festa utan att ta ansvar för oss. Sedan sist har det känts som fest konstant. I torsdags var det som sagt kravall, vilket var sjukt kul. Efter förfest med medsex samt en massa andra sexmästerier som kom och gycklade för oss gick(?) vi till det stora kårhuset i stan där det var fest med USA-tema för alla fakulteter i stan. Det var även inresta människor från andra delar av landet, bl.a. Chalmerister som visade sig känna några av mina vänner. Mycket och många intressanta möten, en lång kväll med hamburgare, mösstölder och mycket spex.
Dagen efter hade vi tackmiddag för våra faddrar vilket resulterade i att göra pizza till tolv pers för att sedan mata fadderiet med. Alla var sjukt trötta, men det var ändå himla mysigt. Min nollegrupp är så bra.
Igår var det då slutligen nollavslutning, även kallat BVC. Först var det en massa gyckel, sång och andra kul grejer. Det roligaste var troligtvis när de visade filmen på när fadderiet var hemma hos mig klockan fem på morgonen.. (De hade även besökt två andra, även detta sjukt underhållande). Därefter avslöjade fadderiet  sig, något som nästan känns tomt  och deppigt. Man har liksom vant sig vid att se dem i sina gröna frackar tassandes omkring på HU.
Kvällen avslutades med sittning och fest, mycket sång och en del fulvin. Sjukt roligt i vilket fall att få träffa alla i rollerna som sig själva. Det har trots allt varit mycket skådespel de senaste veckorna.
Efter ytterligare en sen kväll har dagen därför spenderats med en gemensam film-myseftermiddag. Sjukt trevligt. Imorgon sätter allvaret igång på riktigt igen. Ett mer ordentligt fall än sist på HEL-kursen, samt start på cellbiologi-kursen. Det kommer att bli en lång dag.

Stayin' alive

Om någon (mot förmodan) skulle undra vart jag tagit vägen så kan jag tala om att jag fortfarande lever. Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med skola och nollning och dessutom har jag haft annat att tänka på, så bloggandet  har liksom inte känts prioriterat. Min kärlek befinner sig mitt i cyklonens område i Australien och det mesta av min energi har gått åt till att hoppas att det ska gå väl. Det är sådana sanslöst stora avstånd och känslan av att vara maktlös är fruktansvärd. Allt jag vill just nu är att ha honom hemma på svensk, vindstilla mark så att jag kan få en enorm kram samt en baldejt till balen som ska hållas här i mitten av februari.
I övrigt rullar studentlivet på här på den östra sidan av Sverige. Utgångar sker mitt i veckan och jag har ätit fler mackor den senaste veckan än jag normalt äter på en månad...
Sedan sist har det hunnits med badhusbad och filmkväll, pulkabygge, ÄoPoP (Ärtor och punsch och pannkakor-sittning), samt mer kulvertlekar. Dessutom har vår första kurs dragit igång och inletts. Alla påstår att man kommer in i pedagogiken/arbetssättet, PBL, som de använder sig av här. Jag måste erkänna att jag är rädd för att vara ett hopplöst fall. Det här är liksom inte mitt sätt att jobba. Men det är bara att bita ihop och köra järnet. Så länge man tycker att det är intressant ska det nog gå bra.
Imorgon är det kravall (krav på overall), dvs en stor fest för alla fakulteter på universitet där alla bär sin egen typ av overall (vi har fortfarande våra operations-/nollemössor på oss, eftersom vi inte hunnit sy våra overaller än. Ska bli kul, och skönt att vi är lediga på fredag:)
Imorgon har jag sovmorgon, eller ja, jag har mitt pass på eftermiddagen, så nu tänkte jag ta igen en del av all min missade sömn. Bilduppladdning kommer vid senare tillfälle. Orkar inte krångla med det nu.
Sköt om er

RSS 2.0