SVK

Nu är jag på väg igen. Om några timmar åker jag till Karlskrona för att för första gången vara instruktör på sjövärnskårens sommarskola. Är sjukt spänd på hur det ska gå måste jag säga, ska dessutom bl.a. jobba med instruktörer jag själv hade första året, kan lova att de då när de hade mig aldrig hade trott att jag skulle ta mig såhär långt. Jag hoppas verkligen att det går bra, har börjat plugga igenom pärmen vi satte in allt i under ledarkursen förra sommaren. Hoppas att jag ska kunna få ut en del av det. Så önska mig lycka till, så hörs vi om några veckor igen.

Verae amicitiae semperiternae sunt

Idag har varit en riktig feelgooddag. Den började med en långlunch/kombinerad fika med Kajsa och sedan en hel eftermiddag på stan med Pontus. Det är så fruktansvärt skönt att komma hem till människor man verkligen känner på riktigt och vet att man kan vara fullkomligt sig själv och bekväm med. Det har varit mycket som avhandlats, mycket uppdatering sen sist (som i båda fallen var alldeles för längesedan) och även en hel del bollande av tankar som far runt i huvudet och som man inte alltid lyckas hantera själv. Då är det fruktansvärt skönt att komma tillbaka till sina rötter lite och minnas vilken grund man egentligen står på.
Imorgon har jag ärligt talat ingen som helst aning om vad jag ska hitta på. Känns inte som läge att dra runt på stan en hel dag till, samtidigt som jag inte vet vad jag skulle hitta på hemma. I-landsproblem. Är däremot sinnessjukt trött och ska sova nu, night.

Kärlek

Mina nya kärlekar. Återkommer med bättre bild sedan, nu måste jag kila iväg!

Myror i brallan

Just nu är jag så rastlös att jag inte vet var jag ska ta vägen. Eftersom jag ska jobba som instruktör på sjövärnskåren tre veckor i sommar samt åka på semester med familjen i två så blev det liksom lite konstigt med veckorna till att söka annat sommarjobb. Jag bestämde mig därför för att låta jobbandet begränsas till mina tre SVK-veckor och ta det lugnt etc under övriga icke sysselsatta veckor, eftersom jag ju dessutom jobbade en del i höstas och sådär så klarar jag den ekonomiska biten iallafall. Jag har några saker inplanerade under min lediga tid, men den som återstår förstår jag knappt vad jag ska göra med!? 
Jag kom hem från Edinburgh i förmiddags (Skriver mer om det senare) och nu sitter jag redan med myror i benen och vet inte vad jag ska göra. Eftersom mina föräldrar jobbar, min älskade syster är bortrest fram tills jag åker till Karlskrona och ett stort gäng av mitt umgänge bor långt bort och/eller jobbar så blir det liksom jag och marsvinet här hemma känns det som.
Sedan ska jag väl inte sticka under stol med att jag tror att en stor del av min rastlöshet grundar sig i att tentaresultaten bör komma i slutet av veckan och lyckas jag inte sysselsätta mig med något vettigt lär jag sitta och uppdatera studentportalen varannan minut fram tills dess. 
Inte har jag något fungerande gymkort heller och det är kallt ute och jag är sjukt otaggad på att springa. Eftersom jag faktiskt MÅSTE röra på mig får det väl därför bli lite hemmagym med crosstrainer och situps etc. Måste ju komma i militär form nu, pinsamt om instruktören är mer otränad än eleverna haha. '
Borde flytta mig från datorn nu, lär väl sluta med att jag börjar läsa någon bok (vilket jag förvisso har lovat mig själv att hinna göra i sommar. Fuck facklitteratur liksom).
Förresten, i Edinburgh blev jag hejdlöst kär två gånger inom loppet av fem minuter. Resultatet blev att jag nu har två nya partners i min garderob samt en gråtande plånbok. Men ibland måste man ju bara få skämma bort sig. Visar senare!
XO

Trippin'

Om 48 timmar befinner jag mig i en av världens vackraste städer, Edinburgh.
Weekendtrip med mamma och allt flyter. Ihop och isär och bara framåt.
Jag som tyckte att jag hade massor med tomma veckor hemma i sommar, plötsligt får jag planera in mina träffar med folk ändå. Mysko.

Trippin'

Woop woop!
Om 48 timmar befinner jag mig i en av världens vackraste städer, Edinburgh.
Weekendtrip med mamma och allt flyter. Ihop och isär och bara framåt.
Jag som tyckte att jag hade massor med tomma veckor hemma i sommar, plötsligt får jag planera in mina träffar med folk ändå. Mysko.

Sommarlov

Jag överlevde tenta-del nummer två också. Med både framgång och diverse motgångar så tog jag mig igenom den också och jag är nu tillbaka på hemmaplan. Det känns faktiskt sanslöst skönt att vara tillbaka och man inser hur mycket grejer man trots allt saknar. Spårvagnar är en av dem haha.
Man märker först hur spänd man har varit i veckor när man väl kommer hem. Då släpper allt och tröttheten bara sköljer över en. Trots det har jag redan hunnit träffa några av mina underbara vänner här hemma och jag hoppas att antalet kommer att växa de kommande dagarna. Om två veckor är jag redo för att åka till Karlskrona för mina tre veckors enda "sommarjobb". Hoppas att det blir så kul  som jag tror att det kan bli!
Idag har jag varit på Liseberg och i slottsskogen hela dagen med Christoffer. Jättetrevligt verkligen, även om jag tyvärr inte vågade åka atmosfear. På  sätt och vis var jag taggad men lyckades aldrig förmå mig till att uppbåda det "mod" som krävdes. Kanske blir en annan gång, kanske inte.
Dags att sova och hålla tummarna för att jag hittar något att sysselsätta mig med imorgon också.

Anatomiskt och histologiskt och fullkomligt ologiskt

Om någon har bra tips på hur man lyckas uppbåda energi till att plugga anatomi och histologi, samt bra pluggknep till detta så är det bara att slänga fram dem på bordet. Det här är så fruktansvärt tråkigt just nu och jag är jättetrött, så ingenting sätter sig ju heller. Har testat att sitta ute, inne, förhöra mig med datorn, förhöra mig utan datorn. Men jag ser bara ingen förbättring. Eller, det är klart att man har koll på de stora dragen, men problemet är att det krävs mycket mer än så. Alla artärer, vener och ligament heter likadant eller snarlikt och det är bara ett enda virrvarr av trådar som löper genom kroppen.
Jag har iaf gjort en kanna kaffe och hoppas att det ska hjälpa mig med tröttheten åtminstone, men man blir ju så sjukt slö när det är 27 grader varmt ute också. Direkt efter vår tenta imorgon däremot, då kommer det att börja regna, för att sedan hålla i sig någon vecka eller så. Fantastiskt.

Del 1

Jag har överlevt!
Åtminstone första delen är avklarad nu, och obehagligt nog kändes det ganska bra, vilket brukar betyda att det har gått dåligt. Men jag ger inte upp hoppet i första taget och laddar nu om för nästa del på torsdag. Ska plugga massa latinska termer och titta på celler i mikroskop. Det kommer nog att bli helt fantastiskt roligt. Fast den tentan är bara på 3x10 minuter, så det är väl lite mindre lidande inblandat där. Kanske.
Jag var ett komplett nervvrak i morse, jag erkänner. McDonalds kaffemaskin gick sönder precis när jag hade betalat och det kändes som en allmänt dålig morgon. När tentan väl var över var dock känslan obeskrivlig. Det spelade liksom inte så stor roll om det hade gått bra eller inte. Huvudsaken var att två veckors upplagrad ångest var över och det vill inte säga lite.
Nu är det dags för mat, Pocahontas och uppladdning för nästa fas. Yay.

Ljus i tunneln

Dag 10 är över, nu är det alltså bara en dag kvar av själva inläsningen. Sedan återstår bara två dagar repetition, sedan faller vi handlöst. Det har faktiskt varit en riktigt trevlig dag idag. Sov lite för länge, tror att jag dragits med en aning sömnbrist pga allt hostande. Sedan cyklade jag iväg till biblioteket och satt där några timmar men var till slut tvungen att cykla tillbaka hem och hämta ett kompendie som jag glömt hemma, vilket innehåller i princip det vi förväntas kunna och nivån det ska ligga på. Eftersom det (tydligen) är helg och grejer nu så stängde biblioteket tidigt (och jag hade nog inte orkat cykla de 18 minutrarna tillbaka i 25 graders värme heller), så jag joinade mina kära flickor Sara och Louise på gräset utanför huset. För en gångs skulle fungerade utevistelse och plugg faktiskt relativt bra ihop. ¨
Sedan förlängde vi vår samvaro med middag, alldeles för mycket glass, ett halvförbjudet glas vin, och helt fantastisk film (livsverket). Men det var vi väl värda.
Imorgon kommer väl dagen att se likadan ut som alla de tidigare fast med en Leo tillbaka i tentagruppen. Det blir nog trevligt. Jag fattar inte att jag snart har klarat av en hel termin här. Visst, man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, men hittills har jag ju faktiskt klarat mig och jag har dessutom haft så himla kul på vägen. Fem år kvar känns nästan som kort tid helt plötsligt....
Dags att sova tror jag, hör dock att det är ganska stökigt i Ryd ikväll. Inte så konstigt kanske, vårens sista kravall är idag och vi missar den tyvärr. Men så kan det ju gå. Fast egentligen finns det ju bara omtenta, inte omkravall. Men det är ju en annan femma...

Goda grannar

Okej, jag bloggar mer nu under tenta-p än jag hittills gjort tidigare. Det är ganska illa, fast speglar nog också enformigheten i min vardag. När man väl har saker att göra så har man sällan tid att hinna skriva om dem.
Dag åtta i schemat är avklarad och fettdigestionen sitter (inte riktigt) där den ska. Imorgon myser vi vidare med kolhydrater och citronsyracykeln.
Måste förresten börja med att be om ursäkt på förhand för eventuella felstavningar eller dylikt, språkpolisen börjar falera. Eftersom all kurslitteratur är på engelska och man sitter och läser, översätter i huvudet och antecknar blir språket sanslöst mixat, kvalitén på svenskan i mina anteckningar är pinsam, speglas den här så ber jag som sagt om ursäkt.
För att ni ska slippa höra massor om acyl-CoA kanske jag borde ta upp en annan sak som faktiskt hör min vardag till. Jag ska nämna ordet studentkorridor. Och nej kära vänner, frukta inte.
Jag har nu bott i Linköping i ganska exakt fyra månader, i studentkorridor, och jag har inte ångrat valet av boende en enda gång. Eller okejdå, kanske första dagarna när man skulle sätta sig och äta frukost med helt främmande människor och inte hade något att prata om överhuvudtaget.
För att introducera det hela, de flesta tänker nog sunkigt kök, spritflaskor/vilda fester som lämnar korridoren till en enda röra som ingen sedan städar upp, samt små trånga rum med ingen plats för någonting.
Det var åtminstone vad jag tänkte mig. En mörk, lång, korridor. Ett kök som inte städats på åratal och människor med alla möjliga konstiga vanor.
Och jag ska väl börja med att erkänna också, jag har haft tur, alla har inte fått det lika bra som jag har det, i vissa korridorer fungerar ingenting alls och mardrömsscenarion är lätta att måla upp och visa upp i fysisk form.
Hursomhelst. Jag har haft tur. Och anledningen till att jag tar upp det här idag är väl att det föddes lite vemod i mig idag. En av mina korridorsgrannar åker tydligen hem på sommarlov imorgon, för att sedan försvinna helt eftersom han bara bodde här tillfälligt medan hans kompis som normalt sett bor här är utomlands. Detaljerna är ganska oviktiga, men han har bott här ca 5 veckor och jag känner redan att jag kommer att sakna honom när han försvinner. 
Jag är en person som inte tycker om att vara ensam i för långa perioder. Hade jag bott själv i en etta tror jag att jag hade blivit vansinnig ganska snabbt över att bara komma hem till tomhet, tystnad och en middag för mig själv. Att jag nu alltid har människor runtomkring mig är så skönt, när man kommer hem och har haft en dålig dag finns det alltid någon som kan muntra upp en, och de är duktiga på det också. Efter fyra månader här räknar jag redan folket här som min andra familj på sätt och vis, och jag känner mig sanslöst ensam om det är tomt när jag kommer hem.
Alla bidrar med sitt och skapar en atmosfär som nog är svår att hitta någon annanstans.
Måste ta upp det charmigaste. Vi har ett stående skämt om att jag är "korridorsmamma" eftersom det är jag, ett gäng killar samt ett par tjejer till som knappt syns som bor här. Så i söndags när det var mors dag blev jag faktiskt uppvaktad med en chokladask av en av mina grannar, eftersom korridorsmamman borde ju också gratuleras. Det var längesedan jag blev så glad. En liten gest som gör så mycket.
Imorgon ska vi gå och äta hamburgare på [Hg], mina nya vänner och jag. En av dem lär antagligen försvinna i höst. Antar att man får leva med det, spela spelet med de regler som finns. Men efter fyra månader när man bott ihop känns det onekligen väldigt tungt.
Usch. Det blev ytterligare ett osammanhängande inlägg. Men vad jag ville säga var väl i princip att man kan ha tur och att man inte ska kasta bort alternativet det första man gör i val av studentbostad.
Nu ska jag sova, kommer väl att hosta i två timmar innan jag somnar, som jag gjort de fyra senaste nätterna, så då är det väl dags att göra slag i saken innan det blir ännu senare..

RSS 2.0