Fantasyantagonist

Jag blev inte glatt överraskad. Hobbit var ungefär precis som jag hade tänkt mig den, tre timmar fyllda av utdragna stridsscener mellan dvärgar, en hobbit och en trollkarl mot diverse olika troll, jättar gjorda av olika material samt orcher. Tre timmar. Och de tog sig inte ens fram till slutmålet. Det går över mitt förstånd hur en bok (Bilbo?) som är TUNNARE än en av sagan om ringentrilogins böcker, ska kunna dras ut till att bli tre, ja, jag sa det, TRE filmer!? Jag tyckte att SoR-trilogins filmer var rätt långsamma, då är de ändå liksom, ganska komprimerade ifrån böckerna vad jag förstår det som. Förstå då del två och tre av Hobbit. 
Nej, ledsen T, kvarvarande delar tänker jag inte betala 150 spänn för att se i 3D (som för övrigt inte känns som att man tittar på film längre, färger och kontraster är sjukt psykadeliska). När det var någon timme kvar började jag att skruva på mig, funderade över varför de inte hade kommit längre (då visste jag ännu inte att det skulle bli tre delar av det hela). 
Den enda överraskningen, och en glad sådan, var att Elijah Wood/Frodo faktiskt var med i filmen. Under ca två minuter. Det var de bästa två minutrarna av filmen och ungefär det som var bra. 
Tyvärr övergår Tolkiens sagovärldar min acceptansnivå för fantasy, klarar inte av Narnia heller. Harry Potter och Twilight erkänner jag att jag älskar, men så har de en annan typ av verklighetsaspekt i sig också, det levs en hel del i den "Normala" världen också. Inte bara sagor. Och  sagoväsen. Usch. 
T verkade uppskatta filmen iallafall, vilket väl var den större behållningen med det hela. 

Idag har jag sprungit på stan litegrann, kollat in resterna av mellandagsrean jag aldrig fick titta på efter jul, köpt lite nödvändiga saker samt börjat packa. Imorgon åker jag hemhem är tanken, om SJ bara kunde göra sista minuten-biljetterna lite billigare så ska jag snart boka. Vad jag ska göra i Göteborg är ju dock fortfarande en gåta, men i Linköping är ju knappt någon kvar ändå, så något ska jag väl kunna hitta på i mitt hjärtas stad. Linköping och jag kommer aldrig att bli forever, så är det bara. 

Nu ska jag lämna min halvpackade, eller nåja, trekvarts nästan, väska till sitt öde och ge mig ut på stan igen och träffa L. Det blir fina grejer det. (och vet ni vad, ÄNTLIGEN ett inlägg som inte nämner skolan med ett enda ord, förutom nu då, därmed kan den inte heller hamna i LÄK-mappen! YAY!!)
 

Ledig till slut.

Kanske är passande med en heads up att jag överlevde, sedan hur det gick återstår ju självklart att se.
I måndags kände jag mig långt ifrån säker, men samtidigt lugnare inför en tenta än jag någonsin varit. Jag tog ut mig totalt på gymmet på eftermiddagen, lyckades sova bra hela natten, studsade upp och cyklade genom jättesnöflingor till tentalokalen där jag inte heller kände det där nervositets-jag-kommer-att-kräkas-snart, vilket jag annars alltid brukar bära med mig någon dag innan och fram till att man får vända upp bladet på första tentafrågan. Jag var läskigt lugn, om det nu ska ses som något positivt. Jag skrev på, tyckte att allt gick rätt bra, det kändes lugnt liksom, inga jättedetaljer som jag aldrig klarar av att lära mig, utan mest översiktskunskap, om än också en hel massa normalfysiologi, såklart. Trots det så känns det som att det ändå var ämnen jag hade okej koll på, det blev en leukemi- och IBS-tenta, samt med ett inslag av potensproblem pga en hypofystumör. Några frågor har vi mailbombat kursledningen om att de alls inte ryms inom ramen för T4, förhoppningsvis försvinner några poäng där. En timme och femton minuter före utsatt tid av de sex timmarna gled jag ut genom tentasalen, några kilo lättare men också med känslan av att jag där och då hade gjort vad jag kunde. Under tenta-p har jag suttit hela dagarna och det enda jag egentligen har mig själv att skylla är att jag inte varit  riktigt så bra uppdaterad under terminen som jag kunnat vara. Nu är det dock över och på 10 arbetsdagar till kan jag inte göra något mer åt det hela. 
Försöker därför att ta mig in i någon form av ledighetslunk. Vaknar fortfarande tidigt, bortsett från igår då jag var tvungen att kompensera för att jag kom hem vid tvåtiden efter vårt post-tenta-mys. Igår tog T en halvdag ledigt från sitt plussa-tenta-pluggande och vi gjorde slag i saken att ta oss till flygvapenmuseum. Det slutade med att vi var där i nära 4,5 timme. Jag kan säga att det inte är konstigt att de utsetts till Sveriges bästa museum. Fantastiskt fina och välgjorda utställningar, allt var extremt intressant och det fanns även en hel del klämma-känna-testa själv, med andra ord sådant jag älskar. Ganska trötta efter att ha varit runt alla utställningarna fastnade vi till slut vid legobordet. Både jag och T  har en fantastisk förkärlek för lego, det är en sådan fantastiskt kreativ och hjärnavkopplande sysselsättning. Mina barn ska få leka med lego, punkt. Inga iPads, datorer eller annat trams innan de lärt sig att leka och lära själva. Sedan blev det en myskväll med film, god middag och en blåbärspaj som aldrig blev gjord. 
 
Idag är min plan att träna, fixa lite i min lägenhet samt att vi ska på bio  ikväll. T har längtat efter att se Hobbit sedan det informerades om att en sådan film skulle göras ungefär. Jag som är ett lagom stort sagan om ringen-fan  ska vara snäll flickvän och förhoppningsvis bli glatt överraskad. Det kan nog bli kul, även om det inte ens finns en Elijah Wood eller Orlando Bloom att titta på den här gången. En sväng på stan för att fixa diverse förnödenheter är nog på sin plats också, mitt kylskåp ekar ganska tomt och det är saker jag behövt fixa ett bra tag men som fått stå undan för tentaplugg. Steg ett kanske är att komma i lite kläder dock, jag har faktiskt kommit in i ledighets-mode snabbare än jag trodde. Skönt. 

RSS 2.0