Nej.

Who. Am. I. Kidding?
 
Jag kommer nog inte att lyckas återuppliva den här bloggen den här terminen. 
Neurotemat kväver mig långsamt så att jag snart blir blå, svårt att andas kan man väl redan säga har infunnit sig. Hur spännande det än är att läsa om Alzheimer och Parkinson och alla andra gubbar som kommit på att man kan vara neurologiskt sjuk, så är det frusterande. Att samtidigt som man försöker förstå hur hjärnan fungerar när allt är som det ska och sedan samtidigtfatta sjukdomsmekanismerna när det går fel. 
Det går liksom helt utanför ramen för hur vi har läst tidigare. Normalfysiologi termin 1-2, patofysiologi termin 3-4 och nu termin 5 köttar vi bara på med hela centrala nervsystemet. Sjukt som friskt. På nio veckor. Jag undrar vad den som la upp den kursplanen tänkte med. Tveksamt varken vänster eller höger hemisfär iallafall. Sannolikt något annat som sitter längre ner, men som likväl är tvådelat det också.
Jag är förbannad, trött och uppgiven. Om tre veckor är det tenta...
Om omvärlden då och då får för sig att man är någon form av übermänniska bara för att man pluggar till läkare så är det ju inte någonstans i närheten av vad kursledningen verkar tro. Så är inte fallet överhuvudtaget men om det skulle vara det, så kan jag meddela att den här übermänniskan tog slut för länge sedan.
Jag orkar seriöst inte.
Jag ska kriga mig igenom den här terminen, lägga preklinhelvetet bakom mig. T6 kommer som en räddare från himlen, Australien börjar faktiskt att bli verklighet. Och sedan, om jag har överlevt om tio månader, då mina vänner, 
då ska jag börja bli doktor
På riktigt. 

Ruinerad

Jag köpte ytterligare en bok igår. 
Den kostade 600 kronor. Eller nåja, 636 om man ska vara korrekt.
Jag tyckte att det var billigt. Är man medlem i läkarförbundet så kostade den ju faktiskt bara 636 kronor, inte 818. Efter att ha jagat efter boken på HUB var och varannan morgon, följt av eftermiddag om den redan var tagen i den allmänna huggsexan på morgonen, så fick jag nog. Inte för att min (egentligen ickeexisterande) budget egentligen har råd med den. Men mest för att jag har insett att det inte är någon idé att snåla på kurslitteratur. Det är så mycket tråkigare att kugga en tenta, då har man ju ändå inte någon tid att lägga de där sparade pengarna på istället. Just nu är jag i full fart att försöka börja jaga ikapp den kommande fredagens basgruppsfall. Jag åker hemhem i helgen för att fira världens finaste lillasyster som börjar bli alldeles för stor. Jag vill slippa plugga polyneuropatier så mycket det går de dagarna. Det vore fint att slippa det dåliga samvetet. Med andra ord, jag PBL-fuskar. Tar reda på vad som ska läsas innan det har brainstormats! Ja det ni! Nästan så att det borde skrivas in i LADOK... Nej, skämt å sido. Så mycket som universitetet missbrukar och gömmer sig bakom PBL så kan väl jag göra samma sak, fast åt det omvända hållet, typ. 
 
Någon dag ska jag skriva något om rätten till att få egna barn. Både jag och min bättre hälft höll på att sätta frukosten i halsen häromdagen till morgonnyheterna. Det får dock bli en annan historia, nu ska jag sova, så att jag kan ägna morgonen åt lite mer strokerepetition imorgon bitti. 

RSS 2.0