Surdegssoppa

Eftersom det verkar ha blivit så himla modernt med det här med surdegsbröd tänkte jag att jag äntligen skulle försöka mig på detta. Efter att ha hört skräckhistorier om pappor som ställer väckarklockor för att mata surdegen kastar jag mig nu handlöst in, och jag vet överhuvudtaget inte vart det kommer att föra mig.
Glad i hågen springer jag iväg och köper jäst, (kom igen, baka bröd=använda jäst. Svårare än så är det ju inte.) Tji fick jag när jag gick hem och faktiskt kollade receptet och inser att hela grejen med surdeg är just att man inte använder jäst... Smart.
Hursomhelst. Jag har snott recept från www.paindemartin.se . 

Dag 1, morgon
100 g (1 dl) ljummet vatten
30 g (1/2 dl) ekologiskt rågmjöl


Rör ihop vatten och mjöl i en rymlig glasburk. Lägg på ett lock (men skruva inte fast det så att det blir tätt) och ställ burken på ett varmt ställe. På sommaren kan den stå framme, men vintertid kan det vara bra att hitta något skrymsle som är lite varmare, gärna 20–25 grader. Jag brukar använda skåpet ovanför kylen, där brukar det vara lagom varmt.

Låt blandningen stå i 3 dygn. Skaka försiktigt på burken morgon och kväll.

Och se, "låt blandningen stå i 3 dygn. Skaka försiktigt på burken morgon och kväll" -Jag har själv blivit en sådan där som ställer klockan på att mata surdegen... Var ska detta sluta?

Följ mitt äventyr i surdegsdjungeln, fortsättning följer...


Dag 1. Fortsättning följer.. 

Dag ett... Ser ju lagom aptitligt ut kanske..


Startprat

Eftersom jag tillbringar rätt mycket tid i köket kunde det vara kul att dela med sig av vad jag lyckas med, och vad som går mindre bra. Håll er uppdaterade för tips om vad man kan hitta på!
Välkommen


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0