Energikickar

Idag tog jag mig själv i kragen och stack ut och sprang en runda. Längre än jag brukar och mycket piggare än vad jag brukar vara. Har knappt tränat sedan någon månad innan studenten pga sjukdomar, resor och diverse annat så jag var helt övertygad om att jag skulle dö efter tio meter. Men jag studsade uppför backar, nedför backar och ångade på framåt och stannade faktiskt inte en enda gång. Riktigt stolt över mig själv.
När jag kom hem var jag tvungen att få något i mig innan jag skulle kila vidare till arbetsförmedlingen. 


I brist på blåbär och hallon som jag egentligen ville ha till min smoothie tog jag frysta svarta vinbär istället. Det blev otroligt gott och kändes åtminstone väldigt nyttigt.
Jag använde mig på ett ungefär av
1-1,5dl vaniljyoghurt
0,5-1 dl mjölk
½ banan
1 dl svarta vinbär

Mixa ihop så att det blir riktigt mosat och riktigt fluffigt och drick med sugrör eller ät med sked!



Mellis

Idag blev jag bara så fruktansvärt sugen på att baka något, men helst utan någon större mängd socker eller fett. Då sprang jag över dessa bananmuffins som jag fixade till litegrann. Kanske inte supernyttiga, men ganska goda. Även om jag är rätt säker på att de inte är lika kul imorgon...

Bananmuffins med havregryn

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 0,5 dl råsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1-2 bananer
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret och blanda i mjölken. Häll detta över havregrynen och rör om. Tillsätt därefter äggen ett i taget. Blanda de övriga torra ingredienserna i en skål för sig och blanda sedan ner detta i havregrynssmeten. 
Skär bananen i slantar och lägg ett par stycken i botten på varje muffinsform. Klicka sedan i smeten och tryck ner en bananslant till. 
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter (inte för länge, då blir de torra!)
Låt svalna på galler.

RSS 2.0