Snutte

Igår försökte min handledare sig på att vara rolig.
Jag hade plockat upp allt jag skulle ha till basgruppen, dvs pennfack, dator, min iPhone hade jag inte hunnit lägga ned i väskan än så den låg också på bordet framför mig. Till saken hör att allt går i rosa, olika nyanser förvisso men ändå, rosa. Som om det inte vore nog hade jag en rosa kofta på mig. Min handledare tittar på mig och mina pryttlar, får fram någon form av skevt leende och säger "du gillar blått va?". 
Jag kände mig ärligt talat skitblåst. Först för att jag ärligt talat inte kopplade hans skämt först, sedan för att, tja, jag undrade vad han tänkte bakom när han sa det där egentligen. Jag tycker inte om när folk gör mig osäker på det sättet. Så jag skrattade lite nervöst, såg mig omkring på mina vänner som även de såg lagom förstående ut över ordväxlingen som nyss varit och sedan tror jag att det hela gled ut i sanden.
Mina kompisar brukar ju vara på mig lite smått och jag har ärligt talat inga problem med det. Jag vet att jag inte är som kvinnan jag såg på TV häromdagen vars hela hus gick  i rosa och hon hade även färgat sin tidigare vita hund i samma nyans.  Trots det så kändes det bara så sjukt stelt när en person man inte har någon som helst relation till egentligen kommer med en sådan kommentar. Och nej, jag försöker inte göra en höna av ett ägg, bara liksom, spegla lite vad som kan hända i vardagen.

Det har varit en händelserik vecka bakom mig. I torsdags var det kravall (snuttefilmen) och vi fick äntligen fira tentan vi lagt bakom oss. Det blev spontan-mini-sittning (med temat rosa), en hel del skratt och en rätt sen kväll på kårallen (har inte använt min frack sedan oktober typ, KATASTROF!) 
På fredagen var man sådär lagom produktiv, lagade mat med T och tittade på lite På spåret. På lördagen fick jag glida in på kravallens "galasittning" (finsittning) och tillbringa en hel kväll med T's vänner. Onekligen intressant och helt klart en trevlig kväll även om man var rätt trött vid det laget.
På torsdag kommer jag att tappa ytterligare några kilo belastning från mina axlar. Vi har ett seminarium om ödem imorgon som vi har jobbat på sedan terminsstart i princip, utan att det går att göra så mycket mer åt det vid det här laget (vi har fått det "svåraste" temat, dvs det som det i princip fortfarande bara forskas på, vätskeansamlingar i kroppen vid graviditet och PMS. ) Det är förvisso nog så intressant, särskilt som man kan relatera till det själv (nåja, inte graviditeten kanske). Samtidigt så blir man lite trött när man har hört alla andras presentationer som handlat om ödem i alla möjliga, mycket mer välkända och beskrivna tillstånd. 
På torsdag blir det sedan slutlig redovisning av vår laboration som vi gjorde i början på terminen (som jag fortfararande fattar typ noll av eftersom jag ännu inte är ikapp med farmakologin). Som avslut på det hela åker jag hem på torsdag! Äntligen, det är så dags nu. 
Så, på torsdag blir det en bra dag med andra ord. 
Nu måste jag städa lite och titta igenom vad vi har till fallet till på torsdag innan L kommer hit om en stund. Sedan blir det strimma för hela slanten och patientsamtal. Huuuuuuuh.

Lycka

Ibland är livet rätt fint ändå.
Med 20% marginal lämnar jag nu T2 bakom mig, SÅ JÄVLA BRA!
Efter att ha suttit på HUB, fått mailet, sprungit i ilfart för att hämta tentan (hon som lämnade ut den skrattade lite eftersom det var typ fem min efter att hon hade mailat) så kunde jag liksom inte sitta still längre. Det blev en löprunda ute i det fina vädret istället, så nu är jag rätt död och borde ta upp det där pluggandet igen. Måste bara uppbåda lite energi, dessutom sitter jag och väntar på min T som ska laga middag åt mig, eller med mig inblandad kanske. Dessutom blev mina semlebullar just klara, känner att min post som korridorsmamma kvarstår ohotad ett litet tag till:)

Girls, girls, girls

Igår var det äntligen dags igen. 
Det var tjejmiddag hos L för första gången på två månader, behöver jag säga så mycket mer? Senast var när vi hade julbord hemma hos S, så nu var tjejsnackbehovet uppdämt som en vårflod ungefär. Det blev ett antal timmar med jättegod mat, (kärlekspasta, kyckling, foccaccia och L's brownies som är totalt livsfarliga), ett personligt möte med en skådis (haha) samt diskussioner om plugg, relationer, bröllop och modeller. Jag och C tillhör den där skaran som redan har våra bröllop planerade till stor del, buketter, klänningar och lokaler är redan semi-färdigt, de andra tjejerna var lite sådär lagom klara på det ämnet. Kvällen var iallafall enormt lyckad med andra ord, även om S tyvärr var sjuk. Det märks liksom ändå alltid av när någon fattas. 

Igår tog jag också steget och köpte den lättare patologiboken. Vår handledare har hetsat oss något vansinnigt, sagt att "visst kan man ju läsa de lättare böckerna men man blir ju ingen nobelpristagare direkt, hö hö hö".. Med de orden säger han undermedvetet att visst kommer ni att klara tentorna men det lär inte bli några bra läkare av er. Vi har varit rätt frustrerade över det där. Dygnet har 24 timmar och någonstans måste man ha ett liv också. Är det inte bättre att läsa en bok man faktiskt hinner ta sig igenom allting och dessutom förstår vad som står, istället för att läsa ett uppslagsverk med en massa detaljer som man ändå aldrig minns och som ingen tentator någonsin frågar på heller eftersom det mesta faktiskt dessutom är i upptäckts-stadiet? 
Jag blir trött på sådant, människor som tycker sig förmer bara för att de klarade av att läsa de tjocka grejerna. Vår handledare må förvisso vara relativt ung i förhållande till de flesta andra men faktum kvarstår att ju mer man upptäcker desto mer blir det för oss att läsa. Fast det har jag nog å andra sidan gnällt om tidigare, så jag sparar den diskussionen nu. Hursomhelst är Robbins basic pathology min nu och jag hoppas att vi får många trevliga stunder tillsammans. 
Det märks att (klassen)/ mina kursare är sjukt taggade på att äntligen få läsa sjukdom. När folk äntligen får fråga "men hur behandlar man det där då?" eller "Men vad ger det här problemet egentligen för symtom/sjukdomsbild?" utan att därefter avfärdas med "Det där är för mycket patologi, det kommer på senare terminer". 
Vi ska nu börja läsa cancer och ja, jag antar att det ska bli spännande, om än rätt mastigt tror jag. Min utbildning börjar dock, trots viss frustration då och då, att kännas så sjukt häftig. Jag gör faktiskt det här, om några terminer är det jag som springer runt i vit rock på HU under klinplacering (nåja, kanske inte nödvändigtvis i Linköping), och någon gång kommer jag nog faktiskt att ha den där legitimationen i min hand, eller på papper, hur det nu funkar. Jag vet att det är det här jag vill, kan liksom inte ens komma på vad jag skulle gjort annars? Jag kan nog skatta mig lycklig som varit såpass säker redan från början och haft tur att ta mig dit. 

Ikväll blir det semlebak och T ska laga middag. Det blir så mycket lättare när man är två, man kan turas om beroende på vem som har tid och ork, eller bara göra det tillsamans. Man borde kanske försöka hinna med ett pass på gymmet också, annars kan man ju inte riktigt äta semlor hursomhelst. Igår var jag faktiskt där för första gången på säkert tre veckor, har faktiskt både omtenta och sjukdom att skylla på den här gången...
Måste försöka få något gjort innan föreläsningen också, masa mig iväg till skolan. Problemet är bara att jag är så gaaalet ineffektiv på morgonen,även om jag egentligen är morgonpigg. Suck. I-landsproblem.


Visst  är det fantastiskt när man springer på låtar man inte hört förut och bara älskar dem på stört och låter dem gå på repeat konstant?

Lördag

Det där spexet började ju kanske lite väl dramatiskt. Eller nåja, stressigt iallafall. Jag har inte huvudet med mig alla gånger och särskilt inte these days när det är så mycket annat att tänka på, kommande tentaresultat, opluggade basgrupper etcetc. Väl hemma hos S igår med vinglaset i min hand börjar någon nämna ordet biljetter varefter jag nästan sätter vinet i halsen, alternativt spiller det i S' soffa. Satan i gatan, jag har glömt biljetterna hemma i Ryd och S bor liksom, off. Jag springer ut, lämnar T ensam med mina flickor för att kuta till närmsta buss för att ta mig hem och hämta dem. Jag hinner precis till bussen, hinner hem och tar vändande buss tillbaka och lyckas faktiskt att komma in på NH bara ca tre minuter efter att föreställningen börjat. Antar att lite spänning i livet är nyttigt men sådant där tycker ärligt talat inte mina nerver om, alls. Hursomhelst så gick det ju bra till slut.

Sitter och försöker göra något prouktivt av den här dagen. Är klar med hälften av basgruppsfallet till på måndag och hade gärna blivit färdig med resten idag också så att jag slipper fundera på det imorgon, känns som att jag kommer att vara piggare på det här idag än jag är imorgon. Problemet är bara att det tar så fruktansvärt mycket emot att plugga när man vet att det är lördag. Man kan aldrig riktigt släppa den där känslan av att helgen ska vara helig och jobbfri men det hinner man liksom inte riktigt få den att vara. Det är sällan man är färdig med basgruppen som vi får på torsdagen till fredag eftermiddag när man går hem. Det tycks liksom oundvikligt att det blir helgplugg. 

Måste bara kämpa lite inflammation till, sedan blir det dusch, hem till S för fix och sedan psyk- och läk. Vad gör vi? Nu kör vi!

Veckor.

Det kan väl sägas ha hänt en del sedan sist.
Jag överlevde faktiskt hela omtentagrejen, om än med oklart hälsotillstånd efteråt. Har liksom inte fått det där hålet emellan som faktiskt behövs för att orka återhämta sig efter pressen, det blev pang på direkt efter istället med labrapportsgenomgångar, ödemseminarier som ska lämnas in samt nya basgruppsfall. Har inte hunnit ta igen de fall jag missat men jag ska ta det lite i taget och har även fått höra av S att det ska finnas mycket tid under typ FoF att ta igen det.. Det får lösa sig till slut, känner dock för tillfället att jag ser ut som ett levande frågetecken varje gång vi går igenom vår farmakologi-laboration där de för min del pratar grekiska när de förklarar vad som gjorts. 
Vad har hänt mer, jag och L har nästan knäckt grabblagen i beerpong, jag har haft strimma, hjälpt S att flytta och dessutom så har jag gått och blivit två och därmed också, för första gången i mitt liv, firat en regelrätt alla hjärtans dag med fin frukost, ros och mysigt restaurangbesök. En otroligt fin och lyckad dag helt enkelt. <3 

Jag har även hunnit köa till kravallen nästa torsdag, med utgången att det fortfarande fanns biljetter kvar flera timmar efter biljettsläppet... Så värt var de timmarna på HU by night. Å andra sidan så hade vi det väldigt trevligt, jag, S, I och L. Så nu har jag biljett både till snuttefilmskravall och filmvisning. Det blir bra grejer. 

Ikväll blir det spex, vi ska se på Linköpings studentspex' Robin Hood-version, med ett glas vin hemma hos S innan. Ska bli skönt att komma ut och tänka på lite annat än plugg. Imorgon blir det dessutom psyk-och läk-sittning, vilket kommer att bli awesome! Förra året var det den bästa sittningen jag var på i Linköping i princip, får se om Psyko och Medsex lyckas lika bra i år. 

Dags att röra på sig, ska hinna skicka iväg min iPhone(!) på lagning höll jag på att säga, men ärligt talat är det ju snarare diagnostisering/rättegång, huruvida de skickar tillbaka den trasig eller om jag får en ny. Får se vad domen lyder, oavsett så är det väldigt opraktiskt med en telefon som liksom inte ringer...

Andra gången gillt

Det är över. 
Ärligt talat så känns det nästan som att det är över på riktigt, trots att det är en del kvar på fredag så är det verkligen en enormt stor sten som har släppt idag. Jag tror faktiskt att det gick okej. Gör jag inte bort mig totalt på fredag så borde jag klara det tror jag. Det var i princip ingenting jag var jätteosäker på och 45% av de där 85 poängen ska jag nog ha kunnat skrapa ihop. Förhoppningsvis med lite marginal också så att jag inte behöver panika på fredag. 
Efter tentan var vi och åt tentalunch på en indonesisk restaurant där vi för övrigt var efter T1-tentan också. T2-tentan var ju eftermiddagstenta senast så då blev det inte så mycket av det. Hursomhelst hade vi det väldigt trevligt, jag, S, E och I. Det märks dock hur trötta alla är när alla mer eller mindre sitter och äter apatiskt, ingen orkar egentligen inte prata sådär jättemycket och man försöker att inte nämna tentan mer än nödvändigt. 
Därefter blev det en sväng till Tornby och IKEA och inhandlande av nya lakan till min nya (större) säng. Plötsligt är mitt rum (0,3x2)=0,6 kvadratmeter mindre men det känns faktiskt helt okej, jag klagar inte direkt. Ska på något sätt lyckas hitta lite andra möbler begagnat så kan studentbostäder komma hit och plocka tillbaka sina grejer igen. Eftersom det inte gick att lämna in bara en säng så bestämde jag mig till slut för att avmöblera hela rummet. Ska ta tag i det nu när jag förhoppningsvis snart har tid att ta upp mitt liv igen. 

Ikväll blir det ärligt talat inte mycket aktivitet för min del. Känner att jag har förtjänat att inte göra någonting alls idag, särskilt inte något som har med plugg att göra. Det återupptar vi imorgon med en heldags histologi. Det blir skoj. Eller hur det nu var. 


Okej jag erkänner, jag kommer aldrig att klara av att bara sitta och rulla tummarna. Ska städa mitt rum istället:)

Misslyckande.

Befinner mig sisådär tusen meter under isen för tillfället, har ingen tid eller ork att blogga eller göra någonting alls.
Jag hatar att misslyckas men slutligen har jag gjort det och jag har gjort det så ordentligt att jag nu sitter och pluggar helvetesplugget som redan producerat så fruktansvärt mycket ångest hos mig sedan tidigare.
Ingenting känns klarare nu än det gjorde i januari, snarare tvärtom. Jag vet inte i vilken ände man ska börja repetera, vad man ska förvänta sig kommer att komma den här gången och ifall omtentan som vanligt kommer att bli svårare än originalet då de väl förväntar sig att få sätta dit idioterna om de inte pluggat ihjäl sig ännu mer den här gången.
Tiden vi hade "ledigt" var för kort, möjligen tillräckligt lång för att ladda inför en ny termin men med det här känner jag att jag är slutpumpad redan två veckor in på terminen och jag orkar verkligen inte mer. Jag målar upp värsta tänkbara scenario, ser studieuppehåll och icke-existerande sommarlov framför mig. 
Nej, det här suger musten ur mig totalt, på tisdag är det dags för urladdning igen och jag vågar knappt hoppas på att det ska bli en gång för alla. 
Bloggen blir lidande om nu någon är intresserad av att läsa den i vilket fall. Jag återkommer kanske om någon vecka, just nu går all min energi till att läsa, diskutera i min nybildade tentagrupp samt att umgås med en person jag verkligen tycker om. 
På återseende. 



RSS 2.0