Äpplepaj

Världens bästa äpplepaj kommer här! Receptet är till för ca 8 personer, så man kan halvera receptet om man vill ha en mindre paj.
250 g margarin/smör
6½ dl vetemjöl
2 dl socker + 1/4 tsk salt
3/4 tsk bakpulver
2-3 lager äpplen (ca 1 kilo)
3 msn socker
3/4-1 tsk kanel
Smält smöret och låt det svalna av. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i det smälta smöret och arbeta ihop degen. Tumma ut 2/3 av degen i en liten långpanna och lägg 2-3 lager skivade äpplen varvade med kanel och socker ovanpå degen. Smula över den sista tredjedelen av pajdegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 200-225 graders ugnsvärme ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0