Brisbane och QIMR!

Hej världen!
Vi har bestämt oss för att Sara ska komma och våldgästa bloggen lite, så det här blir de kommande två månaderna vår reseblogg från Australien. Nytillkomna läsare behöver ju inte läsa längre bak än september 2013 eftersom det är nu vår resa har börjat!
 
Nu har vi tagit oss igenom vår första riktiga dag på "jobbet" eller vad som ska vara vår arbetsplats iallafall. Trots en hel del jetlag lyckades vi ändå göra vettiga/viktiga/nödvändiga grejer mellan nio och tre. Vi har på någon vänster lyckats bli "jätteviktiga" på QIMR (Queensland Institute of Medical Research), vilka vi mest trodde skulle vara som en kontaktperson för oss här. Istället har vi fått varsin dator och arbetsplats i "studentforskarrummet", ID-blippkort så att vi kan komma in på (det helt nybyggda jätte-)centret vilken tid på dygnet vi vill. Vi hade även lyckats "pricka in" Morning tea, där de en gång i månaden bakar fika i mängder och hälsar nya personer välkomna och vinkar av folk som åker därifrån. Vi har fått egna mailadresser, säkerhetsgenomgångar i massor och många handslag och vänliga leenden. Vi känner oss helt enkelt väldigt viktiga och väldigt välkomna. Höjdpunkten blev när vår (supertrevlige) handledare bjöd hem oss på BBQ hemma hos sig om ett par veckor (han ska grilla känguru!). Vår handledare var dessutom jättesnäll och tog oss med till en utsiktspunkt som låg högt över staden och som man behövde köra genom bushen mer eller mindre för att komma till. Vi blev lite förvånade över hur stor staden faktiskt är och hur brett den sträcker ut sig, mycket förorter osv. Det ser dessutom lite kul ut med ett gäng skyskrapor som liksom är ihopklumpade mitt i en gröt av "vanliga" hus. 
 
Efter att vi stämplat ut för dagen så hann vi även med att gå vilse i stan, hitta vad vi sökte en stund, för att sedan gå lite vilse igen. Brisbane är ärligt talat en jättekonstig stad. Floden slingrar liksom mitt i stan och byter konstant riktning i ett sicksackmönster. Det, i kombination med att hela Brisbane i princip består av kullar och dalar gör att det är totalt kaos att ta sig fram här. Man går uppåt, nedåt, i cirklar och runtom saker och får ingen riktig koll på var man befinner sig. Vi hittade dock till floden till slut och hann ta en kaffe i solnedgången innan vi irrade hemåt. Vi bor egentligen väldigt centralt bortsett från att vi som sagt behöver gå lite kringelikrokar för att ta oss in till centrum. 
 
Trots dagens kaosiga strapatser har vi definitivt fått blodad tand och mersmak för staden så i helgen blir det ordentlig sightseeing, försök att hitta lite bättre, titta på koala- och känguruparken och annat smått och gott som staden kan tänkas bjuda på. Vi har även fått nys om Brisbane Festival samt en skandinavisk kväll som hålls på söndag, känns som något man inte får missa!
Vi bjuder även på en liten bildbomb!
 
 
 
(En bild blev visst inte så mycket till bomb, bilduppladdningen tycker inte om oss...)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Hej på er! Kul att ni skriver här. Ska följa er slaviskt ;)
Vilken fin första dag på jobbet. Låter lovande för era nio veckor.

Ha det gött så hörs vi snart!

Kramar Johanna

2013-09-04 @ 18:45:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0