Koalafeber

Nu är första veckan avklarad, och vilken vecka det har varit! Jetlaggen gick över överraskande fort, antagligen tack vare alla tips från australiensarna, så vi har haft mycket energi och hunnit pricka av en del på "att göra"-listan. I torsdags tog vi en helt ledig dag och utforskade staden och dess fantastiska kollektivtrafik..bussarna måste vinkas in, annars stannar de aldrig och när man väl kommer på en buss måste man ha bra koll på var man är, för det finns inget i bussen som avslöjar det :P Men men, det tvingar oss att lära oss snabbt. Väl inne i stan gick vi längs Southbank, doppade fötterna i lagunen där som är en konstgjord sandstrand och shoppade.Sedan skulle vi hitta hem. Det gick inte riktigt lika bra, men hem kom vi till slut.
 
Fredagen var en ren arbetsdag, men på lördagen åkte vi ut till Lone Pine Koala Sanctuary där vi äntligen fick krama en koala! Efter att ha sprungit till koalakramningsstället för att slippa köerna var det äntligen vår tur. Vi kan ju säga att tycker man att bilderna är söta så är det ingenting mot vad de är i verkligheten! Plus att de är ganska tunga... Efter koalorna hade vi även införskaffat lite "Roo-food" (kängurugodis) och begav oss in i inhägnaden där känguruerna hoppade omkring (och emuerna..) Även känguruerna var hur söta som helst och dessutom väldigt pigga på att få äta godis. Sara råkade nog ut för den mest framfusiga av dem alla och höll nästan på att bli vält av en av de större "individerna". Han visste ju precis vad hon hade i påsen och ansåg sig även ha ett perfekt sätt att få det, dvs att stoppa ner huvudet i påsen... Utöver detta blev även Hedvig mer eller mindre jagad av en emu som också ville ha godis... Paniken var ett faktum. 
 
 
 
 
 
 
 
Superläskig emu
 
Efter att ha bekantat oss med övriga djur på parken (som främst bestod av djur från Australien/Queensland, mer och mindre utrotningshotade), tog vi bussen tillbaka till stan och hoppade på en citycat, dvs en snabbåt som går längs med floden och stannar på lite olika ställen. Ett bra sätt att få lite sightseeing och en uppfattning om hur stan faktiskt ser ut. Slutligen tog vi en kaffe innan vi knallade hemåt för att få i oss lite mat och byta om inför en vända på stan. Just nu pågår Brisbane river festival och invigningen var i lördags kväll. Efter att ha blivit snyggast i stan gick vi därför och kollade på vatten- och ljusshowen ute i floden, beundrade lite andra ljusinstallationer samt avnjöt ett par goda drinkar. 
 
 
 
Ljusspel på Brisbane river festival
 
 
 
På söndagen tog vi det lite lugnt och besökte scandinavian festival, där vi även mötte upp en bekant till Sara samt hennes kompis. Vi gick lite längs matstånden och pratade, köpte oss varsin "norsk" våffla och gick hemåt igen. 
 
Idag har vi haft en lång jobbdag. Vi har fått hjälp (vi har en riktig ängel till kille som hjälper oss här) med att få någon som helst rätsida på statistikprogrammet vi ska använda för att samla ihop våra data. Vi har nu skapat en databas där vi ska kunna mata in alla enkäter när de väl är ifyllda sedan. Vi har svurit ett antal gånger över den bristfälliga genomgång på alltihop som vi fått innan vi åkte hit... Dessutom har vi skrivit ut alla enkäter och papper som ska till vårdcentralen där ena delen av vårt projekt ska genomföras. Många papper, mycket sorterande och häftande senare så är vi nu  klara att kicka igång på riktigt. Det firade vi med en löptur!
 
Hoppas att ni har det bra där hemma!
Kram
/The aussies
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0