Sjuk

Tesen om att kroppen kan hålla sig frisk så länge man är stressad och håller tillbaka allt tills man slappnar av stämmer verkligen. Efter att ha pluggat fysik nästan konstant tre dagar i sträck och därefter skrivit prov i 3½ timma så gav min kropp upp och strejkade. Har känt att något har varit på gång hela veckan, men först nu när man tilläts slappna av bröt det ut på riktigt och feberskakandet var ett faktum...
Under en dag hemma kan man därför se 10 avsnitt av Scrubs på raken, dricka så mycket att man får ont i magen samt må dåligt över att det är fint väder för första gången på veckor just när man måste sitta inne. Underbart!
Idag har jag ju faktiskt ledig dag men jag tror knappast att det blir någon skola för min del imorgon heller. Har bara två lektioner, varav den ena går ut på eget arbete som jag lyckligtvis skickade hem igår. Får väl se om jag orkar skriva på det. Inlämning på tisdag så det är väl säkrast... Religionsläraren är inte att leka med.
Igår innan jag klappade ihop totalt hittade jag faktiskt något som skulle kunna vara en potentiell studentklänning! Den är inte helt vit, men samtidigt så vet jag inte om man orkar bry sig om det. Jag tycker den är väldigt fin iallafall. Måste bara bestämma mig för om jag tycker att den är för genomskinlig.
Idag vet jag att det blir annan mat, men någon dag måste jag verkligen göra den här pajen, för den är verkligen världens godaste! Vegetarisk och klimatsmart är den också:)
Grekisk ost- och grönsakspaj

Ingredienser

Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 squash, ca 300 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
1 tsk timjan
3 tomater
150 g fetaost
2 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
20 kärnfria oliver (gröna är godast)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. (Jättelätt om man har matberedare, men det går för hand också)
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min.
Strimla squashen, skala och skiva löken och skala och finhacka vitlöken.
Fräs squash, lök och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Tillsätt timjan. Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Skiva tomaterna. Skär osten i tärningar. Lägg tomater och ost ovanpå grönsaksfräset.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll det över. Strö på oliverna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min tills äggsmeten har stelnat. Akta så att inte pajskalet bränner, isåfall kan man lägga lite folie över så får det ingen direkt värme på sig men äggsmeten gräddas.
Servera med tex bönsallad med tomater, bönor, rödlök och vinäger och olivolja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0